Znate li koliki je bio budžet 'Armejaca' za ovu sezonu?

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 15.05.2017.
16:04
Izvor: Sportske.net

Kada čujete cifru biće vam jasno koliko je zapravo bio veliki podvig Crvene tvezde kada im je uzela skalp u Beogradu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

VTB liga je saopštila koliki su budžeti klubova koji su njeni članovi u tekućoj sezoni.

Znalo se da moskovski CSKA raspolaže ogromnim novčanim srednstvima, a sada je ta suma obelodanjena.

Ona iznosi čak 42.6 miliona evra!


Shodno svojoj finansijskoj snazi, 'Armejci' su bili najbolji u regularnom delu sezone regionalnog takmičenja u kom dominiraju godinama.

U polufinalu plej-ofa će deliti megdan sa Lokomotivom Kubanj, koju sa klupe predvodi bivši jugolsovenski reprezentativac Saša Obradović. Durigi polufinalni par čine Himki i Zenit.


CSKA ovog vikenda očekuje i fajnal-for Evrolige u Istanbulu na kom će braniti titulu šampiona Evrope. U polufinalu će se sastati sa Olimpijakosom.

Podsetimo, Itudisova četa je regularni deo sezone u Evroligi završila na drugom mestu na tabeli sa skorom 22-8, a jedan od poraza pretrpljen je od šampiona Srbije i ABA lige Crvene zvezde u Beogradu, posle koga je grčki stručnjak pribegao nepopularnim merama. U plej-ofu, 'Armejci' su počistili Baskoniju, ali se mora priznati da su imali "vetar u leđa" od strane sudija.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 15.05.2017
19:25

Kad ih je Partizan dobio u Moskvi kao aktuelne prvake Evrope,..

avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 15.05.2017
23:35

Mi rusimo aktuelne prvake Evrope svake sezone kao od sale....gubili ste vi u Moskvi i sa po 45 razlike....

avatar
Tuesday, 16.05.2017
11:25

P.S. Na nasem mestu znaci u to vreme kada smo mi (iz)gubili tolikom razlikom jer ste tada bili na poluamaterskom nivou i nema ko vas nije punio cak i u mnogo slabijem takmicenju...

avatar
Tuesday, 16.05.2017
11:23

Vi biste na nasem mestu izgubili 145. Zasto me zamaras?

avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 15.05.2017
16:23

Kazem ja dobro, pola evrokupa kao drugorazrednog takmicenja ima veci, ili daleko veci budzet od nas, a tek EL je tek daleko visi nivo...mi sa 5m cuda tamo pravimo, i prosetali bi se sa nekih barem 18 pobeda lagano do cetvrtfinala EL, da smo ostali zdravi i kompletni. Ogroman uspeh je ostvaren uprkos svim problemima, medju finansijskim azdajama nikad jacim i bogatijim, u nikad tezem formatu takmicenja...jedini smo tim koji se vucarao po aerodromima, tamo spavao, ubijao se putovanjima..dok ostali carter letom, ili cak imaju sopstveni avion, sve to mnogo znaci, povrede i umor umeju da uniste ekipu, drugi imaju mogucnost da dovedu zamenu za povredjenog, jos jaceg i skupljeg igraca, a mi teramo do kraja sa teskocama.....Jedan je Radonjic Dejan, koji je sa svojim strucnim stabom, Gacevicem i kompanijom, obavio strasan posao ove sezone.

avatar
paok
Monday, 15.05.2017
17:36

Svaka cast igrali ste prilicno dobro i zamalo niste prosli. Ali druzr nemoj pricati da ste cuda cinili, jer niste prosli dalje. Da ste usli medju cetri ekipe onda bi to bilo cudo, a ovako ipak nije. Znam ja da se neces sloziti samnom ali nema veze. Ne znam jel istina da ste primili samo 3 plate ove godine, tako je bar bilo u novinama.

avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 15.05.2017
18:31

Top 8 je sada gotovo ekvivalentan nekadasnjem F4 uspehu, jednostavno nema bezanja od najjacih ekipa, nema nikakve srece oko toga, nema izvacenja i provlacenja kroz formate takmicenja, plasman je sada cist pokazatelj snage i vrednosti ekipe. Mi smo jedini u EL izgubili najvaznijeg igraca na par meseci, u najbitnijem peridu sezone, i pored toga bili konkurentni za prolaz do 29 minuta, u 30-oj i zadnjoj rundi takmicenja... Jedan Real bi se raspao bez najvaznijeg igraca (Ljulja) na tako duzi period, a da ne pricam o Darusi sa budzetom oko 25m, da oni bi vrv zavrsili na 12-oj poziciji, da im se bitni Wonamejker hladio na par meseci...poenta je jasna u svakom slucaju. Nije blistava situacija kod nas sto se tice plata, finansija i sklapanja budzeta, ali nije to od juce, u principu treba traziti sredinu izmedju svih tih prica. Nasa ekipa je uglavnom sastavljena od nasih igraca, i pre svega ljudi koji su svesni uslova i razumeju situaciju, tako da nece biti vecih problema oko toga, pogotovo ako izborimo jos nekog sponzora sa strane, a i novac od evrolige, tipa milionce koje smo iskasirali, stize na kraju ove sezone, tako da verujem bice sve u redu...

avatar
Vanja Grubač
Monday, 15.05.2017
18:22

50 igrača pod ugovorom.Misli o tome.