Znate li kako Zvezdin plej doživljava Srbiju?

Autor: Darko Mitrović
utorak 13.10.2015.
21:02
Izvor: Sportske.net, vice.com

Nije mnogo vremena bilo potrebno izraelskom plejmejkeru da shvati kakav značaj košarka i sport u celini imaju u našoj zemlji.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Uoči evroligaške premijere protiv Strazbura u beogradskoj ''Kombank Areni'', novi plejmejker Crvene zvezde Telekom Gal Mekel dao je opširan intervju za portal ''vice.com'' u kome se dotakao brojnih tema, uz osvrt na svoj dosadašnji košarkaški put.

Ono što je posebno interesantno u celoj priči jeste kako Mekel doživljava košarku u našoj zemlji, posle nepunih mesec dana koliko boravi u Srbiji.

Impresionirala ga je informacija da je baš u beogradskom ''Pioniru'' ekipa izraelskog Makabija 1977. godine osvojila svoju prvu titulu prvaka Evrope, pa i ''Pionir'', ali i Srbija generalno sada ostavljaju upečatljiv utisak na njega.

''Pionir je... 'Hall of Fame basketball place'. U Srbiji, košarka je religija, a Srbija je uopšte svojevrsno carstvo sporta, i ja sam izuzetno srećan što sam ovde.

Pogotovo jer stižem iz Rusije, gde košarka baš i nije visoko na listi prioriteta...

Doći u ovaj tim, gde te svi podržavaju, gde navijači sa toliko strasti prate sport i sudbinu ekipe, to je za nekog poput mene prava stvar. A pogotovo ako dolaziš iz Izraela, jer kod nas kući je situacija identična što se toga tiče
'',
objašnjava Mekel u intervjuu za ''Vice''.

Zvezdinu ponudu je veoma brzo prihvatio, s obzirom da je već bio upoznat i sa kvalitetima ekipe i velikom podrškom sa tribina.

''Odmah sam osetio da je to klub za mene, znate kako to ponekad ide, razgovarate sa ljudima i kažete, 'hej, to je to'. Pogledao sam par Zvezdinih utakmica od prošle sezone, raspitao se i uverio da se ovde kvalitetno radi, i da su navijači naravno fantastični.

Takođe, Beograd je sjajan grad – bio sam ovde više puta pre, i znao sam gde dolazim. Tako da, kada su me pozvali iz kluba i rekli da ozbiljno računaju na mene, nisam se mnogo premišljao'',
objašnjava Mekel.


Mekel je takođe otkrio i da je odličan prijatelj sa novim fudbalerom Crvene zvezde Idanom Veredom, pa mu druženje sa njim još više olakšava boravak u našoj prestonici.

A o čemu je još Mekel govorio u ovom intervjuu, možete da vidite ovde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke