Znate kakav skor ima Crvena zvezda kada sude sudije iz ABA?

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 22.03.2017.
22:28
Izvor: Sportske.net

Crvena zvezda je danas poražena od Olimpijakosa sa 66:64, a mnogi su okrivili sudije za ovaj poraz.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Sudija Damir Javor našao se danas na udaru navijača Crvene zvezde nakon poraza ekipe Dejana Radonjića od Olimpijakosa sa 66:64.

Javor je preinačio svoju odluku na 20 sekundi do kraja produžetka, dodelio je loptu Olimpijakosu nakon gledanja snimka, a prema snimcima koji su nama bili dostupni, nije bilo materijala da se odluka promeni.

Sudija Javor je dobro poznato lice košarkašima Crvene zvezde jer je često delio pravdu u mečevima ABA lige, gde je redovni sudija.

Nije ovo prvi put da košarkašima Crvene zvezde sudi sudija iz ABA lige u Evroligi.

Protiv Panatinaikosa u gostima je sudio Sašo Petek, Matej Boltauzer je sudio protiv Uniksa u gostima, Saša Pukl protiv Olimpijakosa opet u gostima, a protiv Panatinaikosa u Beogradu je sudio ponovo Saša Pukl. Damir Javor je sudio protiv Efesa u Beogradu i danas protiv Olimpijakosa.

Zanimljiv podatak glasi - kada sude sudije iz ABA lige Crvenoj zvezdi, naš šampion ima skor od 1 pobede i 5 poraza u Evroligi. Ta jedna pobeda jeste ona protiv Panatinaikosa na svom terenu.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
realni navijac
Thursday, 23.03.2017
08:11

Zvezda ima rezultate za svo poštovanje i preko svih očekivanja ali mi se na sviđa kada posle loše igre i poraza uvek bude neko drugi kriv a ne oni sami. To se dešava pošle svakog poraza a da su pobedili Javora niko ne bi spominjao.Svi ste videli da kada se odgovori na Zvezdinu agresivnost istom merom onda se pojedini igrači pogibe ( Guduruc , Simonović , Bjelica) i to će predstavljati Zvezdi problem.

avatar
X
Thursday, 23.03.2017
01:31

Najzanimljivija stvar je ta sto je Zvezdin prvi covek potpredsednik ABA Lige.

avatar
Pretorijanska Garda
Thursday, 23.03.2017
20:54

To se menja svake sezone, tri coveka se tu vrte po statutu...apsolutno nista ne znate i ne stidite se toga , strasno...

avatar
X
Friday, 24.03.2017
12:39

Ko je trenutno potpredsednik ABA Lige?

avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Thursday, 23.03.2017
00:40

Zvezda ulazi u top 8, ako treba i preko Darusafake i sudije iz ABA lige. Ostavimo sudije na stranu, imamo 3 utakmice koje se moraju dobiti. 3 od 3, pa onda u cetvrtfinalu, sta bude nek bude. Ajmo institucijo, uzdigni se i pobedi Barsu u gost. Sve ce doci na svoje mesto, samo da se dobije Barsa.

avatar
Thursday, 23.03.2017
00:17

Jaoj bando slovenačka.....

avatar
Pretorijanska Garda
Thursday, 23.03.2017
00:03

Javor i Pukl su ili katastrofalno lose sudije, ili namerno prave greske na nasu stetu, sporne odluke uvek odu na drugu stranu... Pogotovo za ovog prvog je dugi niz godina bilo reci, optuzba, iznosenje dokaza i snimaka sudijskim komisijama...odavno datira to, i nije cudo da sude ovako, faktor revansizma je konstantno tu, moze im se...ali ne mogu svaki mec da nam sude, i ne smeju vece i ociglednije greske da prave...nece ni doveka da sude, a mi cemo mnogo duze dominirati, nego sto ce oni protiv nas suditi, to je jedino sigurno....

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 23.03.2017
00:35

Lose su sudije pre bih rekao, jer kvalitetan sudija ne moze za 15-20sekundi da napravi tri pogresne odluke, ko oni u 1/4, de prvo ne sviraju faul gde je Zvezda pokusala da presece kontru Olimpijakosa, gde cini mi se da je Dzenkins dize ruku za faul, posle toga jedan igrac Zvezde sece pas i dok je lopta odlazila u aut dira nekog iz Olimpijakosa i oni umesto da daju loptu Zvezdi, oni daju Olimpijakosu i treca pogresna odluka je bila de sviraju 5sekundki Olimpijakosu, gde nisu postojala (proslo oko tri sekunde po slobodnoj proceni). Tokom prve 1/4 su napravili jos tri, cetri pogresne odluke: sviraju faul nad Milutinovim koji nije postojao, onda bananu Milutinova karakterisu kao faul, onda jos jednu loptu ispod kosa Olimpijakosa umesto Zvezdi da daju, oni daju Grcima,... Gde na kraj dolazimo do zakljucka da su oni u 1/4 skoro na jedan minut(malo vise) pravili pocetnicke sudijske greske.

avatar
X
Friday, 24.03.2017
12:45

Kada igrac namerno zeli da napravi faul kako bi presekao kontru sudija ima pravo da dozvoli da se akcija zavrsi. Ne moze igrac dizanjem ruke da svira sebi faul. Naucite ta pravila vise.. Sto se tice one sporne odluke sudija na kraju.. Pokazali su loptu za Oly a ne mrtvu loptu kao sto svi pricaju. Postoji slika a i snimak na kojem se vidi da Guduric pre izbacivanja lopte gazi van terena. I dobro dosli u evropsku kosarku gde sudijske odluke idu na stetu srpskih klubova.

avatar
Dado35
Thursday, 23.03.2017
00:46

Ko gubi ima prvo da se ljuti😂😂😂

avatar
daka bar
Wednesday, 22.03.2017
23:47

kako to kad je dule vujosevic rekao da zvezda u evroligi dobija jer joj sude sudije iz aba lige!? neko ovdje laze, ili vi ili dule?

avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 23.03.2017
10:26

Dule nikad ne laze. (prvi aksiom navijaca Partizana, na cemu se temelje svi ostali)

avatar
Budimo.ljudi
Thursday, 23.03.2017
10:41

Nije tako rekao Dule, već da Zvezdi ČEŠĆE sude sudije iz ABA lige nego li su Partizanu. Možeš proveriti. Ali ja kao Grobar mislim da ove sudije namerno oštećuju Zvezdu, ono nije bilo normalno sinoć

avatar
Old_school
Wednesday, 22.03.2017
23:32

Pa i protiv Buducnosti se videlo da nastoje na sve nacine da sruse Zvezdu. Vestacki su ih drzali faulovima dok su mogli. A ovo danas je toliko ocigledna kradja da treba da mu zabrane da sudi vise EL. Ali, Javore, nasa ce biti poslednja.