Znamo ko je MVP?

Autor: Boris Jovanović
petak 10.04.2015.
08:46
Izvor: Sportske.net

Posle noćašnje partije čini se da ima malo dilema. Noć rekorda u "Orakl Areni". Florida bez plej-of košarke?

Beta/AP Photo/Ben Margot
Beta/AP Photo/Ben Margot

Povezane vesti

Stef Kari je najveći kandidat za MVP. Regularna sezona je na kraju, Voriorsi će biti prvi, a sinoć je sjajni bek "podebljao" svoju kandidaturu, ubacio je Blejzersima 45 poena i srušio sopstveni rekord u broju trojki u sezoni.

Zanimljivo, i pre dve godine je do rekorda stigao protiv Portlanda, noćas je ubacio 8, od toga 6 do poluvremena, bila mu je potrebna jedna, sada je na 279 trojki u sezoni. Dodao je i 10 asistencija, pa su Voriorsi nakon dva poraza overili prvo mesto, ne samo na Zapadu, već i u ligi. U eventualnom velikom finalu, protiv Atlante, ili nekog drugog istočnog tima imali bi prednost domaćeg terena.

Meč je bio važniji šampionu severozapada Portlandu, oni jesu osvojili divizijsku titulu, ali to ne garantuje prednost domaćeg terena. Kasne dve pobede za Klipersima koji će im biti najverovatniji rival u prvoj rundi plej ofa. Tu seriju bi trebalo da otvore u Los Anđelesu.

Trail Blazers Warriors Basketball

Oldridž sa 27 i Lilard sa 20 poena su držali Blejzerse u igri, ali je nezaustavljivi Kari bio prevaga, serijom poena u finišu je odlučio pobednika.

Ovo je 36 pobeda u 38 mečeva za Golden Stejt kod kuće, izjednačili su rekord iz 1975. godine u kojoj je tim branio titulu.

Čikago je najverovatnije eliminisao Majami iz plej ofa. Slavili su na Floridi uz 16 poena i 15 skokova Gasola. Serijom od 39:8 su okrenuli meč u nastavku. Kod Majamija najbolji Vajtsajd sa 19 poena i 16 skokova.

Bulls Heat Basketball

Dragić je ubacio 15, Nikola Mirotić 9, Bulsi su odigrali najgore poluvreme u sezoni, ali nakon toga kao da je na terenu bio neki drugi tim. Za tili čas su istopili prednost Hita u nastavku, domaćinu su se vezale ruke, doživeli su veliki pad, treću četvrtinu izgubili sa 25 poena razlike, šok od koga se nisu oporavili.

Majami je ostao 10. ništa više ne zavisi od njih. Moraju da dobiju tri meča i da se nadaju da Boston i Bruklin neće dobiti po dva.

Čikago je treći, u ovom meču bili su bez Batlera, Rouz je ponovo imao limitirane minute, za 20 je ubacio 12 poena.

Majami - Čikago 78:89
Golden Stejt - Portland 116:105

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke