Žižić 'odjavio' Hrvate!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 08.06.2017.
12:24
Izvor: Sportske.net

Centar Darušafake Ante Žižić obavestio je selektora reprezentacije Hrvatske da ne računa na njega za Evropsko prvenstvo.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Srbija još uvek čeka na konačnu odluku Nikole Jokića pošto još uvek nije izvesno da će centar Denvera nastupiti za "Orlove" na Evropskom prvenstvo.

U komšiluku je jedna takva dilema otklonjena pošto je centar Darušafake Ante Žižić obavestio selektora Acu Petrovića da ne računa na njega za kontinentalnu smotru.

Poslednjeg dana maja Aleksandar Petrović je saopštio širi spisak za Evropsko prvenestvo, a na njemu su se našli svi igrači iz NBA lige kao i centar Darušafake koji planira odlazak "preko bare".

Hrvatska javnost je očekivala da će neko od igrača iz NBA, poput Marija Hezonje, "odjaviti" reprezentaciju, ali se ispostavilo da je Žižić prvi povukao taj potez.

Ante Žižić je prethodnu sezonu počeo u Ciboni, potom se preselio u Darušafaku, a sasvim je izesno da će ovog leta put Sjedinjenih Američkih Država.

Reprezentacija Hrvatske igraće na Evropskom prvenstvu u Grupi C protiv selekcija Rumunije, Mađarske, Češke, Španije i Crne Gore.

Evropsko prvenstvo na programu je od 31. avgusta do 17. septembra tekuće godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MladoKolonac
Thursday, 08.06.2017
18:23

Žižić ionako nije Hrvat. Kao što uostalom nije ni veliki broj hrvatskih reprezentativaca.

avatar
Leks Lutor
Thursday, 08.06.2017
17:13

to je sad normalno igraci ce sve vise odbijati da igraju za svju drzavu. Oni traze strucan individalni rad sa njima na fizickom planu sto im nude u nba. a igranjem za repku dobijaju po meni mnogo vise nekako na tim prvenstvima igraci sazrevaju brze i eksplodiraju.