Živeće ABA liga!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 09.03.2015.
17:17
Izvor: Sportske.net, b92.net

Jučerašnja odluka FIBA da ABA ligi uskrati dalje priznavanje, izazvala je brojne reakcije ljubitelja košarke na ovim prostorima, a danas je svoj stav tim povodom izneo i generalni menadžer regionalnog takmičenja Roman Lisac.

kosarka.si
kosarka.si

Povezane vesti

Roman Lisac je na tu temu danas govorio za B92 i tom prilikom poručio da ćemo ABA ligu u istom formatu gledati i od naredne sezone, bez obzira na jučerašnje saopštenje FIBA.

On smatra da je pozadina svega neki drugi sukob, na višem nivou, a da je ABA liga u svemu tome samo kolateralna šteta.

U prilog svojoj tvrdnji, Roman Lisac naglašava da je ''smešno'' da FIBA sada priznaje Balkansku ligu, a ABA ligi to uskraćuje i pored velike kvalitativne i organizacione razlike između ova dva takmičenja.

''Određene stvari se skrivaju iza FIBA, ne traži ona ukidanje ABA lige, to mogu otvoreno da kažem, već određeni ljudi iz regiona koji su u toj organizaciji. To nije kapric FIBA, smešno je da nas ne priznaju, a da Balkansku ligu priznaju'', jasan je Lisac u izjavi za B92.

Generalni menadžer ABA lige podsetio je, takođe, i da je ABA liga funkcionisala i pre nego što ju je FIBA zvanično priznala, pa je uveren da ni ubuduće neće biti nekih većih problema zbog novonastalih okolnosti.

''Mi smo i pre priznanja od strane FIBA, 2009. godine, osam-devet godina normalno funkcionisali, tako će biti i sada. Nas su osnovali klubovi, klubovi će da nas i gase. Rano je pričati, ali verujte mi, sledeće jeseni ćete gledati ABA ligu u istom izdanju kao do sada '', poručio je Roman Lisac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
cika anonimni
Monday, 09.03.2015
18:31

Hvala Bogu da je tako.Koja je ta balkanska liga uopste?Bitno je samo da se iz ABA ide u Evroligu, a i ABA bi bila mnogo kvalitetnija nego nasa domaca a i navijaci ne bi toliko pratili domacu nego ABA (tu mislim na Grobare posto Delije ionako ne prate ABA ligu mnogo) bolja je ABA i za razvoj nasih klubova jer je kvalitetnija nego domaca

avatar
Pera Zambula opet
Tuesday, 10.03.2015
00:02

Uskoro ce da Evroligu igraju iskljucivo timovi koji imaju jaku finasijsku pricu....koji ispunjavaju ulove sa halama i jos hiljadu pravila....tako da iz ABA lige nece niko igrati jer nijedan tim nema sredjeno finasiranje da se zna odakle, kako....

avatar
Pera Zambula opet
Tuesday, 10.03.2015
00:24

Nece to uticati sto si mi pisao za navijace....razmisli malo koliko smo samo igrali dobro...ispunjavali normu sa onim bodovima koje je Uleb trazio uzimali duple krune plus ABA ligu i plus redovno TOP 16 i jesmo li dobili A licencu???? Nismo, ali su je zato dobili Prokom, Litvos Ritas, Francuzi, sada ce dobiti Bajern m. :) Toliko o tome...samo podrzavaj ULEB i ABA ligu i gledaces na kraju ABA ligu kao utehu za Evroligu koju ces da sanjas zajedno samnom :) FIBA je jedina pravda i ako ne pobedi evropska kosarka je gotova....bice ta dolar liga i cao zbogom...

avatar
cika anonimni
Tuesday, 10.03.2015
00:11

Cuo sam za to ali se iskreno nadam da nije istina.Ipak mi u Srbiji i najboljenavijace imamo i niko nemoze da napuni halu koliko Grobari i Delije nadam se da ce i to bar malo uticati