''Zemlja košarke'' - Još jedan klub odustao od takmičenja!

Autor: Darko Mitrović
utorak 30.09.2014.
17:12
Izvor: Sportske.net

Košarkaška liga Srbije, umesto sa 14, startovaće sa 12 klubova, pošto je danas potvrđeno još jedno odustajanje od takmičenja.

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Podsetimo, najpre su od učešća u KLS ''digli ruke'' u kragujevačkom Radničkom, zbog velikih finansijskih problema i potpunog raspada ekipe tokom leta, a isti korak je danas napravila i Crnokosa iz Kosjerića.

Ekipa koja je prošle sezone uspela da se izbori za plasman u Superligu, obavestila je čelne ljude KLS da se u nastupajućoj sezoni neće takmičiti.

To je potvrđeno i na zvaničnom sajtu KLS, koji je tim povodom objavio i kraće saopštenje koje prenosimo u celini.

''KK Crnokosa obavestila je dopisom  Udruženje klubova KLS da se nisu stekli uslovi da uzme učešće u takmičenju KLS u sezoni 2014/15. Na osnovu primljenog dopisa, a shodno odluci Skupštine UK KLS, donetoj na sastanku 18.09.2014.godine Košarkaška liga Srbije u sezoni 2014/15 igraće se sa 12.klubova.

Takmičenje počinje u subotu 11. Oktobra 2014.godine, po utvrđenom kalendaru, bez 3 vanredna kola.

Izvlačenje takmičarskih brojeva, obaviće se u Kući košarke u sredu 1.oktobra 2014.godine u 13,00 časova'', kaže se u saopštenju koje je potpisao Darko Jovičić.

Sve ovo je samo još jedna potvrda da veliki uspeh naše reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Španiji ne može da prikrije velike probleme u kojima se nalaze naši klubovi. Što je najgore, niko ni ne nudi neko rešenje, kako bi se zaustavilo gašenje košarke po gradovima u Srbiji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke