Željko i Srbi slave titulu - Fenerbahče šampion Turske!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 13.06.2016.
21:18
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Fenerbahčea postali su prvaci Turske pošto su u šestoj utakmici finalne serije još jednom ubedljivo tukli Efes i stavili tačku na borbu za titulu.

fenerbahce.org
fenerbahce.org

Povezane vesti

Sedmi put u istoriji Fenerbahče se okitio titulom prvaka Turske, a prvi put od kada je ekipu preuzeo najbolji trener Evrope Željko Obradović.

Fenerbahče je u šestoj utakmici finalne serije plej-ofa turske košarkaške lige savladao Anadolu Efes rezultatom 91:70 (24:14, 28:18, 26:11, 13:27) i tako sa 4:2 u seriji stigao do titule.

Izabranici Željka Obradovića i večeras su očajno otvorili poslednju deonicu i dozvolili Efesu da smanji ubedljivu prednost, ali ekipi iz evropskog dela Istanbula ni 15:0 na startu četvrte četvrtine nije bilo dovoljno da se vrati u meč.

Najefikasniji u redovima Fenerbahčea bio je MVP finalne serije Luiđi Datome sa 20 poena, a srpski internacionalac Bogdan Bogdanović ubacio je 16 poena i ostvario 7 skokova. Nikola Kalinić je meč završio sa 5 postignutih poena.

Fenerbahče je tako kompletirao fantastičnu sezonu u kojoj je osvojena dupla kruna i izboren plasman u finale Evrolige, pa Željku Obradoviću ostaje da naredne sezone sa svojim klubom ode korak dalje u elitnom evropskom takmičenju i osvoji trofej.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke