Željko, čeka te tvoja Atina!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 30.10.2014.
11:47
Izvor: Sportske.net

Kada je 20. marta tekuće godine Panatinaikos ugostio Fenerbahče u okviru TOP 16 faze Evrolige Evropa je imala prilike da vidi ko je atinski kralj. Sedam meseci kasnije, Željko Obradović ponovo stiže na mesto najvećih uspeha.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Utakmicama trećeg kola grupne faze večeras se širom Starog kontinenta nastavlja takmičenje u Evroligi a najinteresantniji meč očekuje se u atinskoj "OAKA Areni" gde aktuelni šampion Grčke dočekuje šampiona Turske.

Na stranu istorija ova dva naroda i animozitet Grka prema Turcima i obrnuto, duel u Atini ponovo će biti više od utakmice i to samo zahvaljujući jednom čoveku.

Najtrofejniji trener Evrope drugi put od napuštanja Panatinaikosa stiže u Atinu, grad u kojem je ostvario najveće trenerske uspehe.

Kada je 20. marta tekuće godine "OAKA" ugostila košarkaše Fenerbahčea Evropa je imala priliku da se uveri u božanski status koji Željko Obradović ima među navijačima Panatinaikosa.

Jedanaest titula u nacionalnom šampionatu, sedam grčkih kupova i pet trofeja u Evroligi učinili su Željka Obradovića kraljem Panatinaikosa, čovekom koji je doživeo da mu "OAKA" kliče iako je na levoj strani sakoa imao prišiven grb Fenerbahče Ulkera.



Pre sedam meseci atomosfera na tribinama zasenila je dešavanja na terenu gde je Panatinaikos nadigrao Fener i slavio rezultatom 76:67.

Večeras se dva tima sastaju u okviru trećeg kola grupne faze takmičenja. Panatinaikos ima skor 1-1, dok Fenerbahče u "OAKA Arenu" stiže kao lider grupe "C".

Jasno, teško je očekivati da se fešta sa prošlosezonske utakmice ponovi ali, imajući u vidu grčki temperament, ne treba isključiti mogućnost da Željku Obradoviću bude priređen još jedan spektakularan doček.

Duel u "OAKA Areni" igra se od 20 časova i 30 minuta a prenos je obezbeđen na kanalima "Sport kluba".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke