Zek Rendolf zauvek Grizli

Autor: Boban Filipović
petak 07.07.2017.
17:21
Izvor: Sportske.net

Dres sa brojem #50 otišao pod svodove dvorane u Memfisu i više ga neće nositi niko.

Beta/AP Photo/Mark Humphrey
Beta/AP Photo/Mark Humphrey

Povezane vesti

Posle osam godina provedenih u Tenesiju, Zek Rendolf je u svojoj 35-oj naputsio Grizlije, ali oni ne zaboravljaju šta je sve učinio u njihovom dresu.

"Hvala ti za sve čarobobne momente i sve radosti. Hvala ti za energiju i za entuzijazam koju su svako veče donosio u FedExForum. Hvala ti za liderstvo i odanost. Hvala ti što si nam grejao srca. Hvala ti za sve." stoji u poruci Grizlija posvećenoj Rendolfu.

Njegov dres sa brojem #50 biće povučen iz uportebe, neće moći da ga uzme više niko.

Tokom boravka u Memfisu popularni Z-Bo je dva puta bio učesnik All-Star utakmice. Zanimljivo je da Grizlisi samo u njegovoj prvoj sezoni nisu uspeli da se plasiraju u plej-of, u poslednjih sedam nisu propustili nijedno doigravanje, a ogromne zasluge za to pripadaju njemu. Tokom osmogodišnjeg boravka u klubu prosečno je beležio 16.8 poena i 9.3 skoka po meču, što su najbolje brojke u istoriji franžize.

Sa Markom Gasolom činio je jedan od najboljih centarskih tandema u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, ako ne i najbolji. Rendolfova fantastična leđna tehnika doprinela je da bude jedan od najtežih igrača za čuvanje u novijoj istoriji NBA.

Prošle sezone nije bio član prve petorke jer su ga stigle godine, ali je ulazeži sa klupe sakupio 20 dabl-dablova, više neko bilo koji drugi rezervista u ligi.

Zek Rendolf je član "kluba 1000", odigrao je 1057 mečeva u NBA ligi do sada, a ova brojka će biti još veća pošto će narende dve sezone igrati za Sakramento Kingse.

Sa 9811 skokova u dosadašnjem toku karijere levoruki krilni centar se nalazi na 39. mestu večne liste najboljih skakača u NBA.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke