Zdovc: "Zvezdina publika izvlači maksimum, ali Cedevita želi trofej"

Autor: Beta Beta
petak 22.09.2017.
23:45
Izvor: Beta

Jure Zdovc, novi trener Cedevite, rekao je da ima svojih problema i da nije gledao u druge tabore, ali da zna da je Crvena zvezda ozbiljan kandidat za titulu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Trener košarkaša Cedevite Jure Zdovc rekao je danas da je cilj hrvatskog kluba da dodje do kraja u svim takmičenjima, pa i u Jadranskoj ligi koja donosi plasman u Evroligu.

"Ne znam tačno kakvi su nam protivnici u Jadranskoj ligi jer trenutno imam svoje probleme. Idemo iz utakmice u utakmicu, a svaka ekipa je dobra i može da te pobedi ako nisi 100 odsto pravi. Crvena zvezda je svakako jedna od njih, ali da bismo došli do Zvezde moramo da pobeđujemo. Vreme će pokazati kakva će Zvezda da bude, ali to je ekipa koja ima tu inerciju kada igra pred svojom publikom, koja joj daje vetar u leđa", rekao je Zdovc novinarima u Baru.

Zdovc je tokom pauze preuzeo ekipu Cedevite i pokušaće da prekine dominaciju Crvene zvezde, koja je tri puta zaredom osvajala regionalno takmičenje, što donosi plasman u Evroligu.

"Očekivanja od Cedevite su velika i neće biti lako. Ja uvek postavljam visoke ciljeve. Mi ćemo u svim takmičenjima ići do kraja, a treba nam i malo sreće jer imamo puno mečeva, a igraćemo četiri sedmično", kazao je Zdovc.

Cedevita još nije kompletna, pošto se očekuje dolazak američkog centra Krisa Džonsona, kome još traje sezona u Kini, koja se po rečima Zdovca odužila.

"Imamo mnogo materijala da se dobro spremimo i dočekamo početak sezone. Tim još nismo zaključili, Vil Čeri je povređen, što vuče kroz cele pripreme, a i fali nam centar"
, naveo je slovenački trener.

Zdovc je govorio i o uspehu reprezentacije Slovenije, koja je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu osvojila zlatnu medalju pobedom u finalu nad Srbijom.

"Neverovatno kako se sve to složilo. Igrali su na najvišem mogućem nivou i zasluženo osvojili zlatnu medalju. Samo su rasli. Nadam se da će Slovenija ovo da iskoristi jer ima veliki pad klupske košarke", rekao je Zdovc.

Zdovc je bio učesnik oproštajne utakmice legendarnog srpskog košarkaškog stručnjaka Dušana Ivkovića u Atini, za šta je rekao da mu je posebna čast.

"Fenomenalno... Šta da kažem? Moram da zahvalim i Cedeviti što me je pustila da odem tamo. Baš sam počastvovan jer sam bio deo toga. Bilo je fantastično", rekao je Zdovc.

Kada je reč o sukobu Evrolige i Fibe, on je rekao da je to katastrofa za košarku.

"Nisam političar, već trener. Mi treneri moramo da se prilagodjavamo i izvučemo maksimum iz ekipe i prihvatiti to šta ljudi gore odlučuju. To nije dobro, katastrofa za košarku. Puno je priče o tome i nikome ništa nije jasno", kazao je Zdovc.

Cedevita je učesnik prvog turnira Super kupa Jadranske lige, gde je ušla u finale pobedom nad Megom.

"Mega igra brzo i agresivno. Drugo poluvreme smo počeli katastrofalno i dok smo se probudili, oni su dali pet trojki. Ne mogu ništa da zamerim igračima, samo to što smo dozvolili protivniku previše skokova u napadu", kazao je Zdovc.

Hrvatski klub će se za trofej boriti sa ekipom Budućnosti koja je danas savladala Mornar.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
saka7903
Saturday, 23.09.2017
03:52

O cemu ti LUZERU pricas a jos sezona nije ni pocela

avatar
Partibrejker
Sunday, 24.09.2017
11:04

Pitali ga novinari,covek im odgovorio.A tesko da je neko kao Zdovc LUZER,obzirom na njegovu kosarkasku karijeru.