ZDBT - Himki nakon produžetka bolji od Bamberga, istakli se Mitrović i Pefi Marković

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 21.09.2017.
20:32
Izvor: Sportske.net

U okviru pripremenog turnira koji se održava u Zadru, vicešampion VTB lige slavio je na premijeri protiv nemačkog prvaka.

brosebamberg.de
brosebamberg.de

Povezane vesti

Na otvarnju košarkaškog turnira u Zadru, ruski Himki savladao je Brose Bamberg rezultatom 75-77.

Bilo je tesno tokom čitavog susreta, Bamberg se osetnije odlepio tek u trećem kvartalu, ali su izabranici Jorgosa Barcokasa u poslednjih 10 minuta uspeli da poravnaju rezultat i utakmicu odvedu u prodžetak.

U dodatnih pet minuta Himki je nastavio sa boljom igrom, te su na kraju upisali i trijumf od dva poena razlike. Pobedu ruskom sastavu je sa slobodnih bacanja doneo bivši košarkaš Žalgirisa, Sakramento Kingsa i Darušafake Džejms Anderson, dok je sa druge strane nemački reprezentativac Maodo Lo promašio trojku za pobedu.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Entoni Žil sa 18 poena, pratio ga je Anderson sa 15, dok su po 10 dodali Stefan Marković i sjajni Tajler Hanikat, koji je upisao i 12 skokova. U ekipi nije bilo Alekseja Šveda, koji se nedavno vratio sa Eurobasketa, na kom je osvojio četvrto mesto sa selekcijom Rusije, a bio je uvršten i u najbolju petorku turnira. Bivši košarkaš Crvene Zvezde Čarls Dženkins zaustavio se na šest poena.

U redovima Bamberga istakao se bivši kapiten Crvene Zvezde Luka Mitrović sa 15 poena, pratili su ga bivši kapiten Bajerna Brajs Tejlor sa 13, kao i Riki Hikman i Danijel Heket sa po 10 postignutih poena. Još jedan bivši igrač "crveno-belih" Kvinsi Miler upisao je svega četiri poena.



Na turniru u Zadru se pored pomenutih ekipa takmiči i domaćin KK Zadar, kao i prvak turske Fenerbahče Doguš, šampion VTB lige moskovki CSKA i minhenski Bajern, koji sa klupe predvodi selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke