Zavesa! Čikago i Indijana uhvatili poslednji voz!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 13.04.2017.
09:19
Izvor: Sportske.net

Završena regularna sezona, Majami ostao praznih šaka, na Zapadu razrešena jedina nepoznanica, Klipsi će protiv Jute imati prednost domaćeg terena!

EPA/TANNEN MAURY
EPA/TANNEN MAURY

Povezane vesti

Čikago nije propustio šansu, razbili su praktično rezervnu postavu Netsa, Džimni Batler je ubacio 25 poena, pa su Bulsi prigrabili poziciju broj 8.

To znači da seriju otvaraju u nedelju gostovanjem protiv prvoplasiranog tima Istoka, Bostona.

Seltiksi su uspeli da na kraju sačuvaju prvo mesto ispred nezainteresovanog Klivlenda, koji je izgubio i poslednji meč u regularnoj sezoni. pobedu iz Ohaja odneo je Toronto. Oba tima odmarala su igrače, nije bilo DeRozana, Ibake, Kajrija, Lova i Lebrona, ali to ne opravdava šampiona. Oni od početka marta imaju skor 10-14 i izgubili su prvo mesto u konferenciji. U eventualnom finalu protiv Bostona, "Kelti" će imati prednost domaćeg terena.

Klivlend u prvoj rundi ide na Indijanu koja je potvrdila sedmo mesto. Pol Džordž je ubacio 12 od 32 poena u poslednjoj četvrtini, i to je bilo to, čeka ga novi sudar sa Lebronom od koga je izgubio dva konferencijska finala u vreme kada je "Kralj Džejms" igrao u Majamiju. Atlanta je izvela rezervni tim, ali se dobro držala. Ipak, oni su više razmišljali o vikendu, u prvoj rundi idu na Vašington koji je sezonu završio na četvrtom mestu i serija se otvara u distriktu u nedelju.

Kratkih ruku ostao je Majami i pored pobede nad Vašingtonom, Hasan Vajtsajd je ubacio 24 poena, imao 18 skokova, Dragić 28 poena, ali zavisili su od drugih. Na kraju ostaju deveti, igrali su herojski drugi deo sezone, ali su počeli skorom
11-31 što se ispostavilo kao nenadoknadivo.

Ostali mečevi su bili bez značaja, kako rekosmo Boston je potvrdio prvo mesto protiv Milvokija, Baksi sezonu završavaju na šesto mestu, vraćaju se u doigravanje, igraće u prvoj rundi protiv trećeplasiranog Toronta. U meču bez značaja, Njujork je savladao Netse, oba tima idu na odmor, za mladi tim Siksersa to je očekivano, oni su mnogo napredovali u odnosu na prošlu sezonu, a Niksi kao Niksi, ponovo ambicija bez pokrića.

Parovi prve runde plej ofa na Istoku:

Boston - Čikago
Klivlend - Indijana
Toronto - Milvoki
Vašington - Atlanta

Na Zapadu je sve bilo poznato pre poslednjeg dana, Hjuston je savladao Minesotu, "Bradonja" je radio prekovremeno, tripl dabl Hardena, 27 poena, 12 asistencija i 10 skokova.

Dalas je na oproštaju dobio Memfis, Mavsi prvi put propuštaju plej of od 2001. dok će se "Grizliji" sudariti sa Sparsima. San Antonio je izgubio u Juti, koja se nakon pet godina vraća u plej of. Ipak, nisu stigli do prednosti domaćeg terena, jer su Klipersi dobili Sakramento uz 18 poena i 17 skokova DeAndre Džordana. Oba tima završavaju sa  51-31, ali tim iz El-Eja ima bolji međusobni skor, pa serija ova dva tima počinje na Pacifiku za vikend.

Voriorsi koji su najbolji tim lige su prekinuli seriju Lejkersa od pet pobeda, Kevin Durant je vežbao posle povrede, ubacio je 29 poena, Keri je dodao 20.

Golden Stejt na startu igra sa Portlandom koji je osmi, uhvatili su poslednju kartu za plej of pre par večeri, pa odmaraju tim, ne čudi poraz od Pelikansa, koji su takođe igrali bez Kazinsa i Dejvisa.

O partijama srpskih igrača, već smo pisali.

Parovi plej ofa na Zapadu:

Golden Stejt - Portland
San Antonio - Memfis
Hjuston - Oklahoma
LA Klipers - Juta

Rezultati:

Boston - Milvoki 112:94
Čikago - Bruklin 112:73
Klivlend - Toronto 83:98
Hjuston - Minesota 123:118
Indijana - Atlanta 104:86
Majami - Vašington 110:102
Njujork - Filadelfija 114:113
Orlando - Detroit 113:109
Oklahoma - Denver 105:111
Memfis - Dalas 93:100
Juta - San Antonio 101:97
Golden Stejt - LA Lejkers 109:94
LA Klipers - Sakramento 115:95
Portland - Nju Orleans 100:103

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Adnan
Thursday, 13.04.2017
14:18

Cleveland na istoku kao drugi ima isti skor kao Juta koja je 5 na zapadu,nevjerovatna razlika u kvaliteti konferencija.

avatar
Thursday, 13.04.2017
12:13

Jedva čekam plej of, odavno nije bio bolji u najavi, samo da povrede zaobiđu sve!