Zašto je Partizan očajno igrao protiv Vršca i šta ga čeka protiv Zvezde?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 23.04.2017.
12:28
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Iz ugla Stefana Birčevića...

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Partizan je pobedom započeo takmičenje u Mozzart Superligi Srbije, ali ono što su crno-beli pokazali protiv Vrščana (86-76) ne služi im na čast.

Zbog toga i ne čudi što su se posle ove utakmice pojavile spekulacije da trener Partizana Aleksandar Džikić razmišlja i o ostavci, a oni koji su prisustvovali utakmici govore i o njegovom žestokom verbalnom sukobu sa kapitenom Novicom Veličkovićem.

Jasno je, u Partizanu niko ne može da bude zadovoljan onim što je Džikićev tim pokazao u prvom kolu, a dodatni razlog za brigu je što se sve to dešava samo par dana uoči duela sa Crvenom zvezdom mts.

Derbi je na programu u utorak, a košarkaš Partizana Stefan Birčević je svestan da će crno-beli morati neuporedivo bolje da zaigraju u tom meču.

''Protiv Zvezde ne smemo da imamo ni minut ovakve igre kao protiv Vršca, da bismo samo pomislili da možemo da uradimo nešto. Imamo tri dana da se pogledamo u oči, da se stisnemo i probamo da igramo dobru utakmicu'', izjavio je Birčević, a prenosi ''Žurnal''.



Za razliku od Zvezde, koja je igrala i finale ABA lige, Partizan je imao više vremena za oporavak ekipe, ali se iz Birčevićevih reči stiče utisak da taj period crno-beli nisu iskoristili kako treba.

''Skoro tri sedmice nismo imali utakmice, malo smo se više opustili za to vreme, pa smo malo opuštenije ušli u utakmicu'',
priznaje Birčević.

O narednom rivalu ima samo reči hvale zbog svega što je Zvezda ove sezone postigla u svim takmičenjima.

''Šta da kažem o Zvezdi? Imali su izvanrednu sezonu, nesrećno ispali u Evroligi, ali im je sezona ipak odlična'', istakao je Birčević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 23.04.2017
12:42

Prica se da je Novica rekao Dziletu ono sto svi misle, mozda na malo grublji nacin, ali pogodio je temu/u metu. Na sta smo spali i sta smo docekali. Cak i FK u kojem sede lopovi i poltroni ima neku viziju, neki prokleti cilj kojem se stremi, postoji barem jedan covek u njemu koji gura neku strategiju, a u KK bas nijedan jedini! Sramota kakve nema, podjimo od onih koji povezuju staz i placaju ketre za vile na Zlatiboru (naravno, u vidu netalasanja i pretvaranja nase svetinje u ikebanu, to smo sada dobili) pa do sportskog dela koji je verovatno na NAJNIZIM GRANAMA IKAD ako ne po rezultatima, onda po nezainteresovanosti, dezorganizovanosti, vladaju indolencija i nonsalancija par ekselans!!! Treba nam neko ko ce da dodje i da rastera komplet sve redom, i to pocevsi sa predsednikom pa do poslednje kafe kuvarice u KKP. Znaci, jedna kompletna cistka sa svim ili skoro svim igracima, kondicionim trenerima, kafe kuvaricama, portirima, kuririma, povezivacima staza. Dakle, da se pocne od nule bar u kadrovskom delu jer ovako ne ide... Dzikic je prica za sebe, toliko arogancije u njemu, a da u karijeri (jos) NISTA znacajno nije uradio ili je uradio vrlo malo s obzirom na znanje koje nesporno poseduje, da se mota od Krke do Krke, da ti PARTIZAN igra kao Krka i da vlada teska *****bolja, neverovatno. Izgleda da je doslo vreme da pevamo da Marko Nikolic preuzme i nase kosarkase! Jednostavno, ne moze trener Partizana da bude neko kome je OCITO osnovni princip da utakmica nije borba za zivot i smrt i ko to javnosti predocava i u toj istoj javnosti naglasava pred svaku vaznu utakmicu!

avatar
ugaseni zivoti
Sunday, 23.04.2017
12:31

Ako partizan bude igrao kao protiv vrsca bolje da ne izlaze na teren.

avatar
Dado35
Sunday, 23.04.2017
14:41

118-77...86-81 ovaj zadnji je svedno nekako sladak 😂😂😂

avatar
Pretorijanska Garda
Sunday, 23.04.2017
16:35

84-53 sinovac, nema nista sladje od toga...uprkos svim vasim strancima, iskusnim igracima, svim sponzorima i ulozenom novcu....kada vam budu igrali uglavnom samo klinci, i kada budete bez stranaca, sa mizerijom od budzeta, necete smeti ni da izadjete na teren protiv nas. A to vas ceka, kad-tad, bice samo polako i samo jako.....

avatar
Milos 1996
Sunday, 23.04.2017
15:58
avatar
JodaPGD
Sunday, 23.04.2017
15:10

čemu se nadate?

avatar
Vanja Grubač
Sunday, 23.04.2017
15:06

To nisu iste zvezde.

avatar
Markо Đorđević
Sunday, 23.04.2017
14:58

To ce vam biti najveci uspeh u narednih 10 godina, ta pobeda od 5 razlike jer u tom periodu necete osvojiti nista, mozda i brat Pekmen stavi katanac na kraju sezone... Kako je to tuzno xd