Zamrzavanje u Teksasu, Memfis ne može da izgubi, Čikago stigao Kanađane!

Autor: Boris Jovanović
petak 14.11.2014.
08:24
Izvor: Sportske.net

Dalas upisao pobedu protiv očajne Filadelfije u klupske anale. "Grizliji" se vratili iz izgubljene pozicije i nastavili strašnu seriju kod kuće. Bulsi su streptomicin za Toronto i to se nije promenilo ni ove sezone. Golden Stejt poraze naplatio Bruklinu.

Beta/AP Photo/Tony Gutierrez
Beta/AP Photo/Tony Gutierrez

Povezane vesti

Nije više vest, Derik Rouz se opet povredio. Na sreću, ništa ozbiljno, ali je neverovatno koliko nema sreće. Lider Bulsa je istegao mišić i verovatno neće biti spreman za subotnji meč sa Indijanom.

Bulsi su slavili u Torontu uz 27 poena i 11 skokova Gasola, zaustavili kanadsku seriju od pet pobeda i stigli Reptorse. Oba tima sada imaju skor 7-2 i nalaze se na vrhu istoka. Kod domaćih Lovri 20 poena, po 8 skokova i asistencija.

Čikago je inače specijalista za Toronto, dobili su ih šest poslednjih utakmica.

Dalas je zabeležio rekordnu pobedu, zaledili su Sikserse na -53. Pre toga najubedljivija pobeda je bila ona iz 2010, kada su dobili Nikse sa 50 razlike.

Jedini tim bez trijumfa u NBA ligi ove sezone, Siksersi imaju drugi najgori start u istoriji, još 1972. izgubili su prvih 15 utakmica u sezoni. Kad već govorimo o brojevima, apsolutno najgori su Netsi koji su 2009. izgubili prvih 18 utakmica u sezoni.

Dirk Novicki je ubacio 21 poen, promašio je samo jednu loptu.

Veliki preokret u Tenesiju, Memfis se vratio iz minusa od 26 poena i sa zvukom sirene srušio Sakramento, za svoju 8 pobedu u 9 mečeva.

Lider lige je slavio pošto je potpuno sam Kortni Li u poslednjem napadu položio loptu za pobedu. Velika greška Kingsa, udvojili su Marka Gasola i praznih šaka napustili Memfis.

Računajući i prošlu sezonu ovo je 18. pobeda u nizu kod kuće za "Grizlije" koje je do pobede predvodio Konli sa 22 poena i 11 asistencija. Izgledalo je da ih ništa ne može spasiti poraza, imali su +17 sedam minuta do kraja. Ali je usledila serija Memfisa od 17:1, "Grizliji" su prvi put prešli u vođstvo 11 sekundi pre kraja trojkom Konlija.

I ovo je rekord, nikada u istoriji Memfis se nije vratio i pobedio posle ovolikog minusa, par puta su slavili iako je protivnik u jednom trenutku imao 25 razlike.

Golden Stejt je prekinuo mini seriju poraza, ceh su platili Netsi. Klej Tomnpson je ubacio 25 poena, Drajmond Grin uz 17, imao 8 skokova i 7 asistencija.

Za razliku od nekih ranijih mečeva, Voriorsi tim koji gubi najviše lopti u NBA su mnogo više vodili računa u napadu, spustili se na 11 grešaka i zadržali visok procenat šuta. U stvari ovo je bio sudar dva tima koji imaju najbolji procent šuta u ligi.

U redovima Bruklina Džaret Džek inspirisan protiv bivšeg kluba, ubacio je 25 poena. Bojan Bogdanović je upisao 9, na drugoj strani Ognjen Kuzmić nije ulazio u igru.

Rezultati:

Toronto - Čikago 93:100
Memfis - Sakramento 111:110
Dalas - Filadelfija 123:70
Golden Stejt - Bruklin 107:99

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke