Žalgiris nadomak senzacije, Real ipak slavio u poslednjim minutima zahvaljujući sjajnom Dončiću!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 08.12.2016.
23:02
Izvor: Sportske.net

Košarkaši madridskog Reala jedva su savladali litvanskog predstavnika u okviru 11. kola Evrolige.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Izabranici Pabla Lasa uspeli su da nadigraju Žalgiris rezultatom 96-91, nakon velike borbe u Madridu.

Ekipa Šarunasa Jasikevičijusa igra sve bolje, nakon dva vezana trijumfa protiv Galatasaraja i Crvene zvezde mts, bili su nadomak senazcije i u Madridu.

Na kraju su košarkaši "kraljevskog" kluba ipak zbili redove i slavili na domaćem terenu, ključne poene postigao je supertalentovnai Luka Dončić.

On je na minut i po do kraja pri rezultatu 86-86 najpre pogodio trojku, Milaknis sa druge strane nije uspeo da mu odgovori, te je mladi Slovenac pogodio još jedan šut za tri poena!

Smanjio je Brok Motum na četiri razlike na pola minuta do rkjaja, sa druge strane je šest razlike vratio Rudi Fernandez sa linije penala.

Imao je priliku Gustavo Ajon da dokusuri rivala kako je Motum izgubio loptu u narednom napadu da bi Pengos poslao Meksikanca na liniju penala. Centar Reala je ipak promašio oba slobodna bacanja, da bi Leo Vesterman pogodio tek svoj drugi šut iz igre na drugoj strani i to svoju drugu trojku.

Usledio je tajm-aut Pabla Lasa na 13 sekundi do kraja, pri rezultatu 94-91.

Nakon tajm-auta, odmah su faul napravili gosti, Luka Dončić je pogodio dva penala i to je bilo sve od utakmice u Madridu.

Na kraju igrač utakmice je bio sjajni Luka Dončić koji je upisao neke od najvažnijih poena za svoju ekipu iako ima svega 17 godina. Imao je mladi Slovenac 17 poena, četiri skoka, četiri asistencije i dve ukradne lopte za indeks 24.

Pratio ga je Gustavo Ajon sa 14 poena i sedam skokova, 12 je dodao Felipe Rejes, Rendolf se zaustavio na 11 poena, dok su po 10 poena dodali Otelo Hanter i Jonas Mačijulis.

Odmarao je Serhio Ljulj koji nije bio ni u protokolu.

U poraženom sastavu 19 poena Kevina Pengosa, 17 je dodao Motum, a na 13 se zaustavu iskusni Paulijus Jankunas.

Ulanovas je dodao 12 poena, pola koša manje je imao Arturas Milaknis.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MSSZRMK
Friday, 09.12.2016
08:50

Luka Luka!!! nIgracina.

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Friday, 09.12.2016
06:21

A cudite se sto je dobio Zvezdu

avatar
HEJ PJANO21
Friday, 09.12.2016
01:13

Kad bi ovaj Dončić došao pod Radonjinu komandu, ovaj bi ga zakovao za klupu u naredne 3 godine!nDobrić i Simanić nebi dobili šansu ni u ABA ligi da se nisu povredili Mitrović, Gudurić i ranije što se razboleo Rebić.