Žalgiris angažovao veliko pojačanje

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 27.07.2017.
16:59
Izvor: Sportske.net

Košarkaški klub iz Litvanije, sastavio je sasvim respektabilan roster za narednu sezonu.

Epa/Spyros Chorchoubas
Epa/Spyros Chorchoubas

Povezane vesti

Ekipu iz Kaunasa će i u narednoj sezoni predvoditi proslavljeni litvanski košarkaš Šarunas Jasikevičijus, a roster Žalgirisa je značajno izmenjen u odnosu na minulu sezonu.

Otišli u Leo Vesterman (CSKA), Lukas Lekavičijus (PAO), Brok Motum (Efes), Avgusto Lima (vratio se u Real Madrid), Reinaldas Seibutis (slobodan igrač), kao i Robertas Javtokas, koji se povukao iz aktivnog igranja košarke.

Do danas su angažovana četiri kvalitetna pojačanja, stigli su srpski reprezentativac Vasilije Micić (Tofaš), Eron Vajt (Zenit), kao i dvojac Monaka Brendon Dejvis i Di Bost.

Sada je Jasikevičijus dobio pojačanje i na poziciji beka šutera, kako je u redove Žalgirisa stigao bivši košarkaš Denver Nagetsa, Milvoki Baksa i Nju Orleans Pelikansa Aleks Tupan.


Ovaj francuski košarkaš ima 25 godina, karijeru je počeo uStrazburu, a u NBA je stigao prošle godine.

Nije biran na draftu, ali su ga Nagetsi naknadno angažovali, nije se ipak naigrao u Koloradu, bio je u razvojnoj ligi, a kratko vreme je proveo i u Miloki Baksima i Pelikansima.

Dolazi u Žalgiris sa 25 upisanih nastupa u NBA ligi, ali nema sumnje da će za ekipu Žalgirisa predstavljati sjajno pojačanje.

Kako trenutno izgleda roster Žalgirisa, kao i svih ostalih Evroligaša, pogledajte u nastavku, s tim što je Žalgiris sada jači za Aleksa Tupana.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke