Zahuktali Ras, holivudska revija slobodnih bacanja!

Autor: Boris Jovanović
petak 20.02.2015.
08:22
Izvor: Sportske.net

Posle Ol-Star pauze i ludih trejdova, nastavljena NBA liga. Dva derbija na meniju, Vestbruk u formi iz Medison Skver Gardena, iako ovoga puta nije bilo revijalno. U Los Anđelesu taktika "fauliraj Džordana"!

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Rasel Vestbruk je nastavio tamo gde je stao na Ol-Star vikendu. Iskoristio je pauzu od par dana za odmor, vratio se na parket gotovo nedodirljiv protiv Mavsa.

Uz 34 poena, plej Oklahome je imao 10 asistencija i 5 skokova, Tander je bez problema izašao na kraj sa Dalasom.

Serž Ibaka je uz 22 poena, imao i 21 uhvaćenu loptu, najviše u karijeri, a na igri Oklahome se nije osetilo tiho veče Duranta. KD je ubacio samo 12 poena, za 37 minuta, i dalje oseća posledice povrede.

Dalas je rivalu otvorio vrata pobede slabim šutem, tačnije naslabijim u sezoni, samo 36%. Vratio se Rondo, pomalo je zarđao 5 poena i 6 skokova. Novicki je ubacio 14, Čendler 10, uz 13 skokova.

U prvom poluvremenu su Mavsi napravili čak 13 grešaka, a šutirali su ispod 30%. Nekako su uspeli da se spuste na -10 u poslednjoj četvrtini, ali ne i da se vrate u meč.

Mavericks Thunder Basketball

Klipersi su uspeli da prežive protiv San Antonija koji je forsirao prekršaje nad DeAndre Džordanu. Na kraju je centar domaćina postigao 26 poena, imao 18 skokova, a šampion Pacifika sada ima pobedu i po prednosti u odnosu na Sparse.

Spurs Clippers Basketball

Džordan je izveo čak 28 bacanja, promašio 18, ipak pobeda je ostala u El-Eju. Kroford sa 26 poena, i Kris Pol sa 22 i 16 asistencija su vodili svoj tim do trijumfa. Pogodili su bitne poene u poslednjem minutu, anulirali trojku Belinelija koji je smanjio na 115:114. Na kraju je Džej-Džej Redik sa bacanja dokusurio goste.

Inače, Klipersi su izveli 52 bacanja, najviše u sezoni u NBA, pogodili su 27 i ipak pobedili.

Spurs Clippers Basketball

Na drugoj strani Dankan 30 poena, 11 skokova, Parker 23, uz 11 asistencija. Loš je bio Kavi Leonard, ubacio je jednu od 11 lopti, promašio svih šest trojki...

Već večeras novo iskušenje za šampiona, gostuju lideru Voriorsima u derbiju večeri na Zapadu. Klipersi će posle dana pauze ugostiti Sakramento.

Rezultati:

Oklahoma - Dalas 104:89
Klipersi - San Antonio 119:115

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke