Zagorac: "Nisam ostao imun na priče oko 'večitih'"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 02.01.2017.
09:54
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Kapiten Mega Leksa Rade Zagorac progovorio je o najvažnijoj odluci koju je u dogovoru sa Miškom Ražnatovićem doneo tokom prethodnog leta.

Beta/ABA liga/Mega Leks/Ivica Veselinov/Ev
Beta/ABA liga/Mega Leks/Ivica Veselinov/Ev

Povezane vesti

Krilni košarkaš i kapiten Mega Leksa Rade Zagorac (21, 205 cm) igra svoju poslednju sezonu u timu iz Sremske Mitrovice, pošto je poznati menadžer Miško Ražnatović nedavno otkrio da 'Zagora' na leto očekuje selidba u NBA ligu.

Prethodnog leta postojali su nagoveštaji i priče da će Rade Zagorac zaigrati za Crvenu zvezdu mt:s ili Partizan NIS, ali je onda usledio neverovatan obrt i ostanak u Mega Leksu.

"Bilo je u tom periodu i mnogo pogrešnih informacija... Nekako sam uspeo da se isključim iz svih tih stvari, ali moram da kažem da je i za mene bilo jako veliko iznenađenje kada mi je Miško saopštio svoju ideju" počinje priču na tu temu za "Mondo", Rade Zagorac.

Kapiten Mega Leksa otkrio je kada mu je i na koji način Miško Ražnatović saopštio da bi najbolje bilo da još jednu sezonu ostane u Megi. Susret se dogodio posle prijateljske utakmice reprezentacija Srbije i Francuske u "KombankAreni"

"Sreli smo se u hodniku i rekao mi je da ću da se onesvestim kada čujem šta bi po njegovom mišljenju bilo najbolje rešenje. Odmah sam ga pitao 'Jel Mega?' i on mi je rekao da jeste. Popričali smo tridesetak sekundi i shvatio sam da je to stvarno najbolja varijanta za mene" kaže Zagorac.

Sa ove vremenske distance Rade Zagorac priznaje da nije bio imun na priče vezane za prelazak u Crvenu zvezdu mt:s ili Partizan NIS, ali ističe da je doneo dobru odluku.

"Nisam mogao da ostanem imun na priče oko 'večitih' rivala i nekih drugih klubova, ali jednostavno, najbolje je bilo da ostanem još jednu sezonu" zaključio je Zagorac.

U tekućoj sezoni Rade Zagorac predstavlja najjaču kariku u timu Dejana Milojevića, pa tako u ABA ligi beleži prosek od 15.2 poena i 6.7 skokova po meču, dok u FIBA Ligi šampiona ima prosek od 12.6 poena i 6.5 skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Budimo.ljudi
Monday, 02.01.2017
17:21

U Zvezdu nije hteo a u Partizan mu nisu dali. Neke se stvari ne mogu kupiti novcem :)

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Monday, 02.01.2017
18:03

On nikako nije ni mogao u zvezdu, a nije hteo u jedan drugi klub - ako me razumes:-D

avatar
Markо Đorđević
Monday, 02.01.2017
18:36

U Zvezdu nije mogao zbog dogovora sa Miskom. U partizan igoleu ne bi imalo smisla da ode jer Mega igra isto takmicenje kao i partizan.

avatar
noname
Monday, 02.01.2017
12:52

velika greska mu je odlazak u NBA, grejace klupu i sluzice za kusur u trejdovima izmedju klubova. Spanija ili Turska bi za njega bila razumna odluka, steta da se upropasti ovakav talenat i dobar decko pre svega. Imace verovatno isti put kao i Nedovic, koji je jos kompletniji igrac bio kad je otisao u NBA.

avatar
gosfkcz
Monday, 02.01.2017
11:14

I izgubio si sezonu. Sad kao nisam ostao imun... Kasno brale.

avatar
AleksandarPFC
Monday, 02.01.2017
15:07

Bez obzira na to, pokazao je karakter. Čovek je grobar, nije hteo da pređe kod vas i to mora da se ceni. Nisu pare uvek na prvom mestu.

avatar
gosfkcz
Monday, 02.01.2017
18:34

Iskren da budem, nisam ga ni zeleo kod nas. Ovde se radi o pozivu vecitih. Znaci, bio je i partizan u opticaju. Ovako, veoma losa polusezona Mege i neocekivano slab razvoj igraca. Ako neko misli da bilo ko od tih momaka igra bolje danas nego pre 6 meseci onda ok.

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Monday, 02.01.2017
10:57

Srecno ti bilo u NBA, Grobarcino, retko se danas moze videti takav karakter!