Zadivljujuće slike stižu iz Bolonje

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 14.04.2017.
23:34
Izvor: Sportske.net

Fotografije i snimci nastali tokom derbi susreta između Fortituda i Vitrusa svedoče o tome koliko se košarka voli i poštuje u Bolonji.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Slavni italijanski klubovi iz Bolonje odavno nisu ni senka onoga što su nekada bili, ali to ne znači da su stanovnici ovog grada zaboravili na veličinu Virtusa i Fortituda.

Večerašnji "večiti" košarkaški derbi Bolonje bio je 105. po redu, a pobedu je odnela ekipa Fortituda koja je slavila rezultatom 79:72.

Utisak je, ipak, da je pobedila košarka, jer je hala bila ispunjena do poslednjeg mesta, a ljubitelji sporta pod obručima priredili su fantastičnu atmosferu svojim miljenicima.

Pogledajte scene sa večerašnjeg meča. Reklo bi se da je najbolji komentar na sve sadržan u tvitu:

"Bolonja, Italija. Košarka. Tačka"

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 15.04.2017
15:30
avatar
Realan tip
Saturday, 15.04.2017
00:09

Ma bolje arlaukati da se nadglasa himna Evrolige, toje prava stvar.

avatar
Friday, 14.04.2017
23:46

Tek 105. po redu? Kod Italijana u kosarci me je oduvek nerviralo to precesto menjanje imena klubova, ali nekako mi je najvise ostalo da se ovi zovu Kinder i Timsistem.

avatar
FAUWEBUBA
Saturday, 15.04.2017
03:46

Ne menjaju klubovi imena, Virtus Bologna i Fortitudo Bologna su imena klubova, samo sto menjaju sponzore :D A komentatori i novinari su prisiljeni da ih plasiraju po imenima sponzora :D Videces kad u Srbiji imamo derbi u kosarci, Mobilna Telefonija Srbije protiv Elektroprivrede Srbije :D

avatar
FAUWEBUBA
Saturday, 15.04.2017
19:32

Pa moraju da prihvate zato sto sponzori imaju svoje uslove, ako ne zelis onda ce klub da propadne. A svi znamo kako je tesko naci sponzora, niko nece sponzorisati nesto bez da od toga nema koristi. Ako novinari plasiraju imena klubova a ne sponzora onda niko nece znati ko je sponzor tog kluba, i sponzor nema koristi. Ovako kad cuje Tau Ceramica npr. svakoga zanima sta je to, i firma dobija vise na popularnosti. Imamo kod nas primer Hemofarma, dok je firma Hemofarm imala koristi od kluba bili su glavni sponzori, i Vrscanima nije smetalo da se tako zovu. Kad je firma primetila da vise nema koristi povukla se i zbogom KK Hemofarm.

avatar
Vanja Grubač
Saturday, 15.04.2017
15:15

Pa i ILR je menjao toliko puta jer njima niko ne može da zabrani kako će da se zovu ali zato postoji pib i matični broj pa svi znaju o kom klubu je reč.Važno je da navijači znaju.

avatar
Saturday, 15.04.2017
14:57

Ipak menjaju zvanicna imena kluba, na to sam mislio, a mislim da bas i ne moraju uvek tako da ih promene i da pristanu da se (vise) izgovara ime sponzora nego to osnovno (ime) bez obzira na to sto oni koji prate znaju o kome se radi.