Za "napast" nema leka, Vučević zasenio Jokića, "Grizliji" baš medvedići!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 09.12.2015.
08:42
Izvor: Sportske.net

Voriorsi i dalje broje, Crnogorac presudio u Koloradu, slom jedne od najboljih odbrana lige, Harden "obrijan" u Bruklinu!

BETA/AP Photo/Michael Conroy
BETA/AP Photo/Michael Conroy

Povezane vesti

Tri četvrtine je Golden Stejt držao lekciju Indijani. Nakon toga je usledila furiozna završnica Pejsersa, ali nije vredelo, isprečio se Klej Tompson.

On je ubacio 39 poena, zatim u poslednjem minutu odhramao do klupe, povredio je članak. Ali, to nije pomutilo slavlje šampiona koji je nanizao 23 pobede ove sezone, sinoć su izjednačili drugi najduži niz, onaj Majamijev od pre tri sezone.

Naime, računajući i prošlo proleće, Voriorsi su dobili 27 vezanih mečeva. Rekord drže Lejkersi sa početka sedamdesetih koji su slavili 33. puta u nizu.

Warriors Pacers Basketball

Kari je ubacio 29 poena, imao 10 asistencija, 7 skokova, pogodio je tri trojke, i on je izjednačio rekord, onaj Rašara Luisa, od 87 uzastopnih mečeva u kojima je pogodio trojku.

A sada loše stvari, Golden Stejt je vodio sa 28 poena na početku poslednje četvrtine, a onda dozvolio domaćima da se spuste na -6. Ipak, rupa je bila prevelika, pa su i pored 33 poena sjajnog Pola Džordža u Indijani morali da se pomire sa porazom.

Magic Nuggets Basketball

Denver je nastavio sa porazima, iako ni Orlando nije bio ništa posebno u Koloradu. Ispromašivali su se, ubacili jednu od 16 trojki, ali su Nagetsi bili očajno. U slabom meču istakao se Nikola Vučević sa 18 poena i 13 skokova, na drugoj strani Jokić 4 poena i 4 skoka. Srbin je igrao 17 minuta, imao 50% šuta, dodao i jednu asistenciju. Nije bilo Lovernja zbog bolesti, gosti su dominirali u reketu, tu je dobijen meč, ubacili su 54 poena iz reketa 20 više od rivala.

Thunder Grizzlies Basketball

Oklahoma je rasturila Memfis, 32 poena Duranta uz 10 skokova i 6 asistencija bili su samo deo dominacije Tandera u Tenesiju. Domaćin nemoćan, promašivali su, a njihova odbrana se raspala od samog početka, Vestbruk ih je pocepao sa 16 asistencija za tri četvrtine, posle nije bilo ni važno, on i Durant su odmarali u poslednjem periodu, sve je bilo rešeno. Oklahoma je šutirala 56%, ubacila polovinu od 26 trojki, jasno, neizvesnosti je izostala.

Rockets Nets Basketball

Netsi su "obrijali" Hardena i dobili i drugi meč protiv Hjustona ove sezone. Bruklin je slavio uz 24 poena Bruka Lopeza, ovo je prvi put da "počiste" Roketse od početka veka. Gosti su napravili 24 greške, odigrali loš meč, domaćin je imao najbolji procenat šuta u sezoni, ubacio previše lakih poena, a imao i 27 timskih asistencija, takođe rekord u ovom šampionatu. Džo Džonson je ubacio 22 poena, Bogdanović 19, na drugoj strani Harden tek 10.

Trail Blazers Cavaliers Basketball

Klivlend je bio uspavan u prvom poluvremenu protiv Portlanda, bili su na -18, ali kao da ih je "hladnoća" probudila, Lebron je zaigrao kako može, na kraju završio sa 33 poena i 10 skokova.  Prekinuli su i niz poraza pa se na kraju sve dobro završilo. Portland je delovao odlično u prvom poluvremenu, ali kao da su ostali bez daha u nastavku, što je možda i razumljivo, imali su težak meč prethodno veče u Milvokiju kada su takođe izgubili prednost i ostali praznih šaka. Demijen Lilard je ubacio 33 poena za Blejzerse.

I Sakramento je prekinuo lošu seriju, Kazins i Gej su ubacili po 33 poena protiv Jute, Rondo 17, uz 13 asistencija. Kingsi su poveli već nakon prve četvrtine i do kraja nije bilo problema. Odličnu rolu imao je Omri Kaspi, ali i klupa Sakramenta koja je sa 41 poenom među najefikasnijima u ligi. Kaspi je sinoć bio starter, Izraelac je uz 19 poena, imao 10 skokova i 4 asistencije pa Juti nije bilo spasa. Džez je pao ispod 50% uspešnosti, imaju skor 9-10, teško će ići bez Rudija Gobera.

Rezultati:

Sakramento - Juta 114:106
Denver - Orlando 74:85
Bruklin - Hjuston 110:105
Memfis - Oklahoma 88:125
Indijana - Golden Stejt 123:131
Klivlend - Portland 105:100

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke