Za Lilarda nema leka!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 29.02.2016.
08:39
Izvor: Sportske.net

Portlandov vođa nastavio sa fantastičnim partijama, čak ga porede sa Stefom Karijem. Vučević predvodio Orlando u poplavi koševa protiv slabih Siksersa, derbi severa pripao Detroitu...

BETA/AP Photo/Hannah Foslien
BETA/AP Photo/Hannah Foslien

Povezane vesti

Demijan Lilard nastavlja šou. Noćas je lider Portlanda ubacio 33 poena u pobedi u Indijani, a domaći kouč Fogel ga je uporedio sa Stefom Karijem.

Bek Blejzersa je bio nezaustavljiv u prvoj četvrtini ubacivši 20 poena, njegov tim dobio je 13 od 15 mečeva i predstavlja najprijatnije iznenađenje sezone.

Indijanu "ubijaju" trojke, tri poslednja rivala su ih uništila šutem spolja, Portland je noćas ubacio 14 trojki, Pejsersi samo 3. Loše veče za Pola Džordža, samo 11 poena, uz veoma loš šut. Već večeras Pejsersi su u Klivlendu, Portland sutra uveče čekaju Niksi.



U meču bez odbrana Orlando je očekivano savladao Filadelfiju. Medžik je u prvom poluvremenu ubacio 77 poena, imali su 57% šut i lako dobili meč, na odmor su otzišli sa +26.

Vučević je brojao do 28, toliko je dao i Oladipo, Aron Gordon je dodao 22, a Hezonja koji je bio starter je meč otvorio zakucavanjem, na kraju je stigao do 13 poena. Za Sikserse ništa novo, osmi poraz u nizu.



Toronto je odmarao Kajla Lovrija u derbiju severa i izgubio od Pistonsa. Andre Dramond je ubacio 15 poena i imao 18 skokova, dabl-dabl je za njega rutina, Detroit igra mnogo bolje u poslednjih nekoliko dana, ovo je za njih četvrta pobeda u nizu.

Ovim trijumfom stigli su Šarlot i Čikago u deobi 7. i 8. mesta na Istoku.

Minesota se loše provela u Dalasu, motivisani domaćin je posle loših partija odgovorio na pravi način na zvižduke navijača. Čendler Parsons je ubacio 29 poena, već posle prve četvrtine bilo je +15 za tim iz Teksasa. Vigins i Tauns nisu bili na nivou iz prethodnog meča protiv Pelikansa. Šutirali su mnogo lošije, "Vukovi" su imali svega 38% nakon tri meča u kojima su bili mnogo precizniji. Bjelica je i dalje povređen.

Majami se prošetao kroz Njujork, Džo Džonson je odmah debitovao u startnoj petorci i pogodio trojku, pa je u MSG sve odlično počelo za Hit. Gosti su slavili bez problema, Vejd je ubacio 26 poena, Vajtsajd dodao 16, uz 11 skokova. Ovo nekada veliko rivalstvo gubi na značaju zbog slabih Niksa, oni su izgubili pet mečeva u nizu protiv ekipe sa Floride. Melo Entoni je ubacio 25 poena za Njujork koji je izgubio 1‚4 od 17 mečeva.

Recimo i to da je Džo Džonson, inače sedmostruki Ol-Star, svojim prvim poenima za Majami stigao nadomak liste 50 najboljih strelaca u istoriji, šest poena kasni za Redžijem Tajsom.

U prva dva meča dana, Kavsi su bez Lebrona pali u prestonici, dok je Atlanta slavila protiv Šarlota. Izveštaje sa tih mečeva možete čitati ovde.

Rezultati:

Vašington - Klivlend 113:99
Atlanta - Šarlot 87:76
Indijana - Portland 102:111
Orlando - Filadelfija 130:116
Detroit - Toronto 114:101
Dalas - Minesota 128:101
Njujork - Majami 81:98

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke