Za koju reprezentaciju će igrati Dino Radončić?

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 14.11.2015.
23:36
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Košarkaš Real Madrida i igrač kome se predviđa blistava karijera nalazi se na raskrsnici kada je dres sa državnim grbom u pitanju.

eurohoops.net
eurohoops.net

Povezane vesti

Jedan od najvećih talenata na svetu trenutno igra u Real Madridu, često je sa prvim timom iako ima samo 16 godina.

Reč je o Dinu Radončiću, 202 cm visokom košarkašu koji je sin Damira Radončića, nekadašnjeg rukometaša iz Crne Gore, i Vanje, Zrenjaninke koja se bavila odbojkom.

"Mali Dino je veliki talenat i bitno nam je da se odluči da igra za našu reprezentaciju.

Uradili smo sve što smo mogli da ga ubedimo da je Srbija najbolji izbor za njega, ali se nalazi pod velikim pritiskom i ostalih zemalja. Nadamo se da će pobediti želja da igra za Srbiju",
istakao je za "Novosti" Igor Rakočević.

Zanimljivo je da Dino može da igra za čak 4 reprezentacije - Srbiju, Crnu Goru, Nemačku i Španiju. Za Nemačku ima pravo jer je rođen u toj zemlji dok je njegov otac igrao u Bundesligi i ima njihovo državljanstvo.

"Nikada nikoga nećemo moliti i terati da igra za reprezentaciju Srbije. Naš posao je da igraču stavimo do znanja da ga smatramo našim, da mu predočimo prednosti odluke da igra za Srbiju i objasnimo da je neponovljiv osećaj biti deo tako bogate košarkaške tradicije.", rekao je podpredsednik saveza, Igor Rakočević.

ovaj mladi košarkaš je igrao za Barselonu, ali ga je Real "oteo" svom najvećem rivalu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Lord of Nottingham
Sunday, 15.11.2015
15:00

Vec vidjeno.. Mali ce za Spaniju

avatar
SindjaNis
Sunday, 15.11.2015
11:35

Bilo bi dobro da dodje kod nas, Rakocevic ce verovatno da uradi sve sto je moguce da ga ubedi da igra za Srbiju, morao bi malo da utice i na roditelje jer se i oni pitaju.

avatar
Shone
Sunday, 15.11.2015
09:29

Ako se ne oseca kao srbin ne treba da igra za Srbiju. Jer igrati za reprezentaciju treba da bude cast a ne moranje! Svakako bi voleo da izabere Srbiju!

avatar
Sunday, 15.11.2015
02:07

Dino je odrastao u Zrenjaninu, ali je igrao za mladje selekcije CG.. Nadam se da ce odabrati Srbiju, stvarno je veliki potencijal.

avatar
Toni Kroos
Sunday, 15.11.2015
01:51

Sjajno bi se uklopio u nasu mladu reprezentaciju koja ce kasnije naslediti seniore.. Aranitovic, Marinkovic, Milutinovic, Rebic, Guduric, Simanic, Mitrovic, Tejic, Jokic... Da ne spominjem jos uvek mlade Bogdana, Nedovica, Jovica, Kuzmica... Sjajna buducnost je pred srpskom kosarkom!

avatar
cholic
Sunday, 15.11.2015
15:38

Mozda upravo ta cinjenica da imamo mlad, perspektivan tim bude presudno u izboru nase repke. Inace nisam gledao klinca ali ako igra sa 16 godina u realu a onda je sasvim sigurno veliki potencijal

avatar
Christian Rosenkreutz
Sunday, 15.11.2015
15:52

Izbaci Milutinovica, dodaj MIljenovica, Jankovica i Glisica :)