Za koga Seltiksi skupljaju pikove?

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 19.06.2017.
19:27
Izvor: Sportske.net

Franšiza iz Bostona je odustala od prvog pika na predstojećem draftu, da li je razlog jedan superstar?

Beta/AP Photo/Charles Krupa
Beta/AP Photo/Charles Krupa

Povezane vesti

Pisali smo juče, Bosto je odustao od ideje da na predstojećem draftu biraju prvi, oni su tu privilegiju prepustili Siksersima, a u zamenu su dobili trećeg pika sa ovogodišnjeg drafta, kao i pikove prve runde na naredna dva.

"Kelti" sada imaju apsolutnu kontrolu nad naredna dva drafta, kako poseduju pravo na sedam pikova prve runde 2018. i 2019. godine.

Ipak, to bi mogli da iskoriste i kao oružje za trejdove, poznato je da bi mnoge ekipe volele da rekonstruišu svoj roster, podmlade ga i za par godina stvore ozbiljniji tim.


Upravo su Seltiksi išli sličnim putem od kako su ekipunapustili Pirs, Garnet, Alen i Rondo, a konačo su došli do trenutkakada mogu da razmišljaju o viskom plasmanu, pa možda i o borbi zaprsten.

Ove sezone su stigli do finala Istoka, što je verovatno najveći mogući uspeh za njih, kako su Lebron i Kavsi jednostavno bili prejaki za konkurenciju u toj konferenciji.

Ipak, kako sada imaju moć na draftu, mogli bi izuzetno dobro da se pojačaju već ovog leta i pokušaju da pomrse planove ne samo Lebronu i Kavalirsima, već možda i najjačim ekipama sa Zapada (Voriorsima, Sparsima).

Postojala je priča da bi svog prvog pika sa ovogodišnjeg drafta u trejdu sa Siksersima i Bulsima mogli da zamene za Džimija Batlera.

Seltiksi bi dobili Baltera, Filadelfija prvog pika, dok bi Bulsi dobili Okafora i trećeg pika na ovogodišnjem draftu, ali do te razmene nije došlo.

Kao što smo napisali, Siksersi i Seltiksi su dogovorili međusobni trejd, te sada Boston zaključno sa ovim draftom ima pravo na osam pikova prve runde u naredne dve godine.

Šuška se da su spremni da većinu zamene za jednog čoveka. Navodno su spremni da u Nju Orleans pošalju trećeg pika sa ovogodišnjeg drafta, pikove prve runde Bruklin Netsa i Los Anđeles Lejkersa sa drafta 2018, kao i pika prve runde Kingsa sa drafta 2019. godine, ali i Markusa Smarta i Džeja Kraudera ili Džajlina Brauna u zamenu za Entonija Dejvisa!

Angažovanjem Dejvisa bi Boston dobio zaista drugu dimenziju, sa Horfordom, Dejvisom, Tomasom i verovatno jednim od slobodnih igrača, "Kelti" bi nesumnjivo bili strah i trepet za sve timove u ligi.

Jedini rizik za Seltikse u čitavoj ovoj priči je sklonost povredama popularnog "Obrve", ali je sasvim sigurno da je u pitanju jedan od najboljih igrača na svetu, ofanzivna sila koja bi Seltiksima donela mnogo toga.


Videćemo kako će se stvari razvijati, ali gde ima dima imai vatre, tako da nemojte biti iznenađeni ako se ovako nešto nakraju zaista i dogodi.

Pelikansi imaju i Demarkusa Kazinsa, ovako bi dobili i solidnog beka u vidu Markusa Smarta, dobro krilo u vidu Kraudera ili Brauna, i pravo na izvesno visoke pikove na naredna dva, možda i tri drafta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dodaaa-ktbffh
Tuesday, 20.06.2017
12:31

Sta je sa Bredlijem,pa nece valjda onakvog igraca trejdovati..Ovo sa Dejvisom zvuci dobro,decko je igracina,samo mi se cini da previse nude,Smarta po meni nikako,Craudera i nekako...

avatar
West London
Monday, 19.06.2017
21:11

Vraćaju se Kelti tamo gdje i pripadaju u sami vrh NBA,franšiza koja je zadnji naslov uzela prije 9 godina,s čuvenom prije bih rekao BIG 4,jer je Rajon Rondo jedan od podcjenjenijih playmakera u NBA-u,kad se sam sjetim KG 5,THE TRUTH 34,RR 9 and RAY RAY 20,brisali podove sa svima,jedva čekam da stvari nabolje krenu za Lakerse,koji su mi najdraži klub,jer bez ove ekipe NBA,mi nekako nema taj šmek i gušt za gledanje ipak drugi će trebati vremena i vremena da stignu 17 i 16 osvojenih naslova za 2 najjače Franšize u NBA-u

avatar
Monday, 19.06.2017
20:05

Po meni licno bi glupo bilo da te pikove uz brdo igraca zamene za obrvu? Sta bi im u rosteru ostalo? I trejd sa Butlerom bi bio uzasan, mozda jos i gori. Zamena tih silnih pikova ima opravdanje samo ako u trade-u dobiju nekog top igraca, koji bi sa Isaiah Thomasom cinio paklen duet.

avatar
Dillinger
Monday, 19.06.2017
20:57
avatar
mosala1983
Monday, 19.06.2017
21:06

Тачно имају много бољих опција. Виће занимљиво 22 јуна