Vujošević: "Zaslužujemo poziv Evrolige"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 25.06.2014.
15:32
Izvor: Sportske.net

Trener KK Partizan NIS sumirao je utiske o minuloj sezoni u opširnom intervjuu navijačkom sajtu "Partizan.net". Trener crno-belih govorio o igračima, finansijskoj krizi, Čoviću, Kokezi, Evroligi...

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Košarkaška sezona u Superligi Srbije završena je prethodne subote, pobedom Partizana nad Crvenom zvezdom Telekom koja je crno-belima donela trinaestu uzastopnu titulu u domaćem šampionatu.

Posle svega što se događalo u prethodnoj sezoni, uspona i padova koje je Partizan imao, trener Duško Vujošević govorio je u intervjuu za navijačni portal "Partizan.net".

"Partizan je jedini sportski kolektiv gde je rezultat neplaćen. Onaj ko ima mali budžet ima drugačiju koncepciju rada nego neki drugi. Taj klub mora da stvara igrače, igru, rezultat, a u sportu obično postoji razlika u vremenu rada i rezultata. Mi nemamo prava na vreme, već se rezultati očekuju odmah" rekao je trener Partizana.

Govoreći o problemima sa povređenim igračima Vujošević se dotakao teme mešanja politike u sport i tom prilikom se izvinio novinarima što je Partizan ponovo postao šampion.

"Povrede koje smo imali ove godine su u velikoj meri stvar napravile još komplikovanijom i težeom. Uz to, stvorila se i klima politika koja se meša u sport, koja kontroliše medije i dugogodišnje frustracije nekih ljudi koji vole Zvezdu su uticali na kreiranje te klime koja je bila više nego tendeciozna. Zato ja želim da se izvinim novinarima što je Partizan osvojio prvo mesto" istakao je Vujošević.

Interesantan je bio i deo u kojem je starteg crno-belih govorio o funkcionerima FK Crvena zvezda i KK Crvena zvezda Telekom ali i o aktuelnom pitanju eventualnog igranja u kvalifikacijama za EL.

"Mislim da Partizan to zaslužuje, jer je neko ko godinama proizvodi odlične rezultate, igrače, igru... Mada, to je organizacija velikih brojki cifara i mi, u tom nekom smislu, ne možemo da pariramo određenim drugim grupacijama" jasan je bio Vujošević.

Trener šampiona Srbije nastavio je priču davanjem svog viđenja učinka svakog igrača, govoreći o rivalitetu sa Zvezdom, situaciji u fudbalskom klubu Partizan zbog čega svakako treba pogledati celokupan intervju u prilogu koji sledi.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke