Vujošević: "Više nego realno je da izgubimo u Izraelu"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 27.10.2014.
14:58
Izvor: Beta

Duško Vujošević smatra da je "više nego realno" da njegova ekipa izgubi predstojeću utakmicu protiv Hapoela u Izraelu.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Ipak, trener Partizana ističe da će pružiti maksimum, pošto želi pobedu u svakom meču.

"Više je nego realno da izgubimo utakmicu u Izraelu. Nama je potrebna žrtva da bismo se vratili na put dominacije, mi jesmo na njemu ali je taj put dalek", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Košarkaši Partizana u sredu od 18.30 u Jerusalimu igraju protiv Hapoela, utakmicu trećeg kola Grupe E Istočne konferencije Evrokupa. Obe ekipe su u prva dva kola pretrpele po dva poraza.

"Bez ozbira na sve, imamo želju da pobeđujemo u svakoj utakmici i tako će biti u Jerusalimu protiv jedne dobre ekipe. Nije realno da se kreiraju stavovi da Partizan treba da dobije taj meč, iako mi tu želju imamo, ali pre svega hoćemo da damo svoj maksimum", rekao je Vujošević.

Partizan je u subotu, posle preokreta, pobedio Metalac i ostvario drugu pobedu u Jadranskoj ligi, a Vujošević je rekao da je njegova ekipa u tom duelu pokazala snagu i karakter.

"Pobeda protiv Metalaca nam je bila veoma važna, iako pre početka sezone to možda i nije delovalo tako. Zadovoljan sam zbog snage i karaktera koji smo pokazali da preokrenemo tu utakmicu", rekao je on.

Vujošević je naveo da "postoji socijalni momenat u kojem nije samo Košarkaški klub Partizan, već i celo Jugoslovensko sportsko društvo Partizan".

"Skupština grada je donela odluku o rekonstrukciji stadiona Crvene zvezde, a Partizan se tu ne pominje. To je sve zbog zvezdaša koji su sada u vlasti. To se vidi i po tome što je u ugovoru sa Telekomom, koji je potpisan na tri godine, samo za prvu bilo nešto definisano",
rekao je trener srpskog šampiona i dodao da se nada poboljšanju ekipe.

"Mi u tim uslovima radimo i u takvom stanju igramo. Nadamo se poboljšanju ekipe, koja ovako nije pravljena da osvaja sve. Poboljšavaćemo je pre svega oporavkom povredjenih igrača", rekao je Vujošević.

Utakmicu u Jerusalimu propustiće Milan Mačvan, koji ima povredu mišića i on će popodne na pregled.

"Ne čekamo da se oporave igrači da bismo radili svoj posao, mi ga radimo svaki dan", rekao je Vujošević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke