Vujošević: "Učinićemo sve da nastavimo niz"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 10.05.2015.
17:14
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Trener košarkaša Partizana NIS Duško Vujošević rekao je da njegovu ekipu očekuje težak posao u duelu sa Vojvodinom Srbijagas ali da će crno-beli učiniti sve da nastave pobednički niz.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

U ritmu sreda - subota domaće ekipe lagano privode kraju prvi deo takmičenja u Superligi Srbije. Posle četiri kola šampion i Crvena zvezda Telekom imaju po četiri pobede ali je interesantno da su klubovi iz KLS pokazali da imaju kvalitet da iznenade ABA ligaše.

"Posle četiri odigrana kola, lagano se izdiferenciralo da će ove ekipe koje su bile učesnici KLS sigurno biti konkurentne do kraja samog takmičenja za pozicije tri i četiri, koje vode u plej-of" počeo je današnje izlaganje trener Partizana NIS Duško Vujošević.

Crno-beli su u subotu savladali Metalac na domaćem terenu a već u ponedeljak ih očekuje novo iskušenje u Novom Sadu gde gostuju ekipi Vojvodina Srbijagas.

"Igra se u jednom veoma žestokom ritmu utakmica, praktično na svaka dva do tri dana. Sa tog aspekta vrlo je bitno da ekipa bude fizički na kvalitetnom nivou, a naravno da svoj fokus i pažnju, punu koncentraciju, usmerava na svakog narednog protivnika" kazao je Vujošević.

Dva kluba odigrala su u tekućoj sezoni jedan takmičarski i jedan prijateljski meč. Oba puta slavio je Partizan ali trener crno-belih naglašava da samo ozbiljan pristup u duelu sa Vojvodinom garantuje dobar rezultat.

"Zasigurno da je reč o ekipi koja nastoji da igra jednu vrlo tvrdu košarku, pre svega u defanzivnim segmentima. Iz takvog načina igre, agresivnosti u odbrani, pokušavaju da to prenesu na drugi deo terena, da kroz deo igre u kontranapadu, i u ranoj fazi samog napada, dođu u poziciju da iskažnjavaju protivnika i daju neke lagane poene" objasnio je Vujošević.

Trener branioca titule poručio je za kraj da će crno-beli učiniti sve kako bi nastavili pobednički niz.

"Naravno mi znamo šta nam je činiti, po pitanju naših aspiracija i ambicija. Mislim da smo jako dobro svesni šta nas očekuje, i sa naše strane ćemo učiniti apsolutno sve da nastavimo niz pobeda koji smo započeli u Superligi" zaključio je Vujošević.

Utakmica 5. kola Košarkaške Superlige Srbije između Vojvodine Srbijagas i Partizana zakazana je za ponedeljak, 11. maj od 18 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Loftuscheek
Sunday, 10.05.2015
21:38

Dule nemoj da dobijes batine

avatar
valjak
Sunday, 10.05.2015
21:32

odmerena profesion. izjava u interesu basketa,drugacije se ne moze u ava kari drzavi!

avatar
сочинитељ
Sunday, 10.05.2015
18:21

видећете ви кад се врати саша и дође нови плеј

avatar
Pera Zambula opet
Sunday, 10.05.2015
23:53

Videcete vi kad se vrati vas klub napokon u takmicenja iz blokade :)

avatar
Partizan uvek prvi
Monday, 11.05.2015
09:24

I vi kad vam se lub odmrzne :D. Ale fMp.