Vujošević pred Hapoel: ''Upali smo u tešku grupu zbog glupih kriterijuma''

Autor: Beta Beta
utorak 02.12.2014.
15:13
Izvor: Beta

Trener Partizana Duško Vujošević zadovoljan je zbog povratka Saše Pavlovića i oporavljenog Dragana Milosavljevića, ali ga brine povreda Murića, koja je ozbiljnija nego što se mislilo. Tvrdi da Partizan i dalje ima ambiciju da se plasira u drugi krug Evrok

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da njegova ekipa želi da pobedi Hapoel u predstojećoj utakmicu u Evrokupu kako bi ostala u trci za plasman u drugu fazu, ali da neće biti tragedija ako se to ne dogodi.

"Mi želimo da pobedimo i ostanemo u trci za plasman u drugi krug. Polako sklapamo tim, plašim se da ne bude suviše polako, ali još je na vreme da se ekipa izbori za svoje ciljeve", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u hali Pionir.

Košarkaši Partizana sutra od 18 časova u hali Pionir igraju protiv Hapoela iz Jerusalima, utakmicu osmog kola Grupe E u Istočnoj konferenciji Evrokupa.

"Voleo bih da prođemo u drugi krug... Zapali smo u tešku grupu zbog glupih kriterijuma i bodovanja, pa podele na Istočnu i Zapadnu konferenciju. Ali, ako ne prođemo, neće biti tragedija", rekao je Vujošević.

Trener srpskog šampiona istakao je da je ekipa u teškoj situaciji zbog povrede Eda Murića, koji će odsustvovati četiri nedelje.

"Povreda Murića je ozbiljnija nego što se mislilo juče. Moraće da pauzira četiri nedelje, dve nedelje strogog mirovanja, a dve nedelje vraćanja u ekipu. To je za nas veliki gubitak. Taman što se vratio Dragan Milosavljević, ispao je Murić", rekao je on.

Vujošević je naveo da će sutra u timu biti kapiten Dragan Milosavljević, koji je odsustvovao devet meseci zbog teške povrede kolena i da je Saša Pavlović dobio licencu, ali da neće biti u ekipi.

"Milosavljević se dobro oporavio, ali potrebno je vreme da se vrati u formu u kakvoj je bio pre povrede. Pavlović je na lekarskim pregledima i on je značajno pojačanje za nas. Želeli smo da se vrati, on je želeo da se vrati, to se poklopilo sa željom navijača što je idealno. Neće biti u timu, sačekao bih da obavi nekoliko treninga", rekao je on.

"Ni Saša ni Dragan nisu spasioci, ekipa se kompletira. Potrebno je dovesti plejmejkera", istakao je Vujošević.

Govoreći o Hapoelu, Vujošević je rekao da je to skup tim, koji je pravljen da prodje kvalifikacije u Evroligi. Obe ekipe imaju skor od po jedne pobede i šest poraza, a Hapoel je u prvom krugu takmičenja pobedio Partizan u Jerusalimu.

"I za njih je ova utakmica eliminiaciona. Oni na jedan način igraju u prvenstvu, a na drugi u Evrokupu. Na osnovu sastava, njihove ambicije nisu da takmičenje završe u prvom krugu", rekao je on.

Kapiten Dragan Milosavljević rekao je da je za njegovu ekipu najvažnije da pobedi Hapoel.

Dragan Milosavljevic

"Očekujem težak meč, oni su nas u Jerusalimu pobedili u poslednjim sekundama. Igraćemo bez Murića, ali najbitnije je da dobijemo, zbog plasmana u drugi krug. Pred svaku utakmicu postoji trema, a kamoli posle pauze od devet meseci. Trebaće vremena da uđem u formu, dobro se osećam, mogu da pomognem", rekao je Milosavljević.

Pomoćni trener Partizana Goran Tadić
rekao je da Hapoel igra mnogo bolje u domaćem prvenstvu nego u Evrokupu i da očekuje pobedu Partizana.

"Imaju devet pobeda u prvenstvu i prvi su na tabeli, a posle naše utakmice pobedili su Makabi sa 30 razlike. U Evrokupu igraju sa mnogo oscilacija, odbrana im nije jača strana, ovo je za njih eliminaciona utakmica, moraju da pobede", rekao je Tadić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Tuesday, 02.12.2014
17:47

I u pravu je. Necu da bockam, ali moram da napravim poredjenje sa ekipama u grupi EL u kojem su nasi najveci rivali (kako se god oni zvali)- Hapoel je demolirao Makabi 30 razlike u domacem prvenstvu (93:63), L. Ritas dva puta glatko pobedio Neptunas, a Banvit Galatu dva razlike kod kuce dok smo mi tamo izborili produzetke i ovako desetkovani kadrovski. Nasa grupa u EK je sve samo ne laka, ali i dalje apsolutno verujem u nas prolaz dalje, nikad nisam ni prestao!