Vujošević: "Poštujemo Zvezdine kvalitete"

Autor: Beta Beta
petak 17.04.2015.
14:38
Izvor: Beta

Trener Partizana sa poštovanjem govori o velikom rivalu i iscrpljujućim mečevima crno i crveno-belog tima.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da su polufinalni dueli plej-ofa Jadranske lige sa Crvenom zvezdom posebno važni i izuzetno teški jer će pobednik obezbediti učešće u Evroligi.

"Svaki susret Zvezde i Partizana je sam po sebi izuzetno važan i angažuje emotivni deo i kod navijača i igrača. Igrati u dva dana tako dve teške utakmice je nešto što prevazilazi granice mogućnosti. Ovaj susret ima i veliki značaj u smislu plasmana u Evroligu i još su složenije i teže", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

Rezultat posle prva dva duela je 1:1, a u trećoj i četvrtoj utakmici polufinalne serije Jadranske lige u subotu i nedelju domaćin će biti Partizan.

"Pokušaćemo da igramo bolje nego u prethodne dve utakmice. Znamo Zvezdine kvalitete i izuzetno ih poštujemo. Daće sve od sebe da reaguju i rezultatski vrate seriju u svoju prednost, jer je blaga prednost ovog momenta na našoj strani", kazao je Vujošević.

On je istakao da će sutrašnja utakmica biti "jako teška" i da će njegovi košarkaši dati maksimum kako bi savladali protivnika.

Prema Vujoševićevim rečima, u narednim duelima presudni će biti "raspoloženje, motivacija i igrački kvalitet".

Vujošević je rekao da je loša igra najkorisnijeg igrača crveno-belih tokom sezone Bobana Marjanovića limitirana timskom odbranom njegovog tima.

"Očekuje se i neka njegova reakcija. Odbrana je maksimalno usredsređena na njegovo zaustavljanje i slabija prezentacija nije posledica njegove blede partije, već je izazvana timskom odbranom", kazao je trener Partizana.

Vujošević je naveo da je zdravstveno stanje ekipe dobro, ali da bi "puno bolje bilo" da se Nikola Milutinov nije povredio u prvoj utakmici.

"Milutinov se oporavlja, zagrebana mu je rožnjača, što je neprijatno i bolno. Srećom, rožnjača se brzo regeneriše", dodao je Vujošević.

Utakmica u hali Pionir počeće sutra u 21.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke