Vujošević pita: "Jadranska liga ili nekakva samousluga?"

Autor: Beta Beta
petak 16.01.2015.
14:36
Izvor: Beta

Slikovit je bio trener Partizana u svom komentaru na 'ustupke' u regionalnom takmičenju.

Beta/BranislavBožić/Dr
Beta/BranislavBožić/Dr

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da je Metalac dobra ekipa, koja može da se bori za ulazak u plej-of Jadranske lige, ali je i istakao da su crno-beli kvalitetniji i da će pokušati da pobede u Valjevu.

"Metalac je napravio rezultat iznad svakog očekivanja. Sigurno da ni oni nisu pred početak sezone očekivali da će biti na ovoj poziciji. To se nije slučajno desilo. Napravili su ekipu koja dobro funkcioniše kao tim, to je grupa pojednaca koja ima kvalitet, ali su tako sastavljeni da umnožavaju taj individualni kvalitet", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

Partizan sutra gostuje Metalcu u 18. kolu Jadranske lige.

"Metalac dočekuje utakmicu sa velikom motivacijom, smatraju da mogu da se plasiraju u plej-of i Parizan im je direktan konkurent. Imaju šanse i na toj utakmici, ali i za realizaciju tih ambicija, bilo bi neoprezno podceniti ih nakon svih tih pobeda" kazao je Vujošević.

Crno-beli su trenutno četvrti na tabeli regionalnog takmičenja sa skorom od 10 pobeda i sedam poraza, dok je valjevski tim sedmi sa osam trijumfa i devet poraza.

"Biće dobra košarka i za Valjevo jedan veliki dan. Mislim da ćemo mi, bez obzira na sav respekt koji imamo prema njima, uspeti da kvalitet koji imamo prenesemo sa papira na teren i da dobijemo tu utakmicu",
rekao je trener Partizana.

Vujošević je kazao da se Edo Murić vraća u tim i da jedino u Valjevu neće igrati Nemanja Bezbradica zbog povrede skočnog zgloba.

U izveštajima o utakmicama Jadranske lige mediji su više puta navodili da su neki drugi timovi svojim rezultatima pomogli Partizanu da približi plej-ofu, ali je Vujošević istakao da njegovom timu niko ništa ne poklanja.

"Kažu da je Metalac napravio uslugu Partizanu što je dobio Cedevitu, jer tako može da izbegne Zvedu... Mi ne izbegavamo nikoga, pre bih da idemo na Budućnost nego na Zvezdu, ali se ne plašimo nikoga. Ispada da smo mi u Jadranskoj ligi u nekoj samousluzi", kazao je Vujošević.

Trener crno-belih je kazao da veruje da će njegova ekipa na kraju regularnog dela takmičenja zauzeti četvrto mesto.

"Mislim da ćemo biti četvrti... Cedevita je veliki favoriti za treće mseto", dodao je Vujošević.

U Partizanu je prethodnih dana na probi bio crnogorski plejmejker Milutin Đukanović.

"On je odličan čovek, borben, bilo mu jako stalo i s poštovanjem je došao na probu, ali on nije nešto što bi nama u ovom delu sezone, posle toliko čekanja, predstavljalo rešenje na poziciji pleja... I dalje tražimo. Može da se desi da Partizan ostane bez pleja do kraja sezone", kazao je Vujošević.

Meč između Partizana i Metalca igra se sutra od 19.00 u Valjevu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke