Vujošević: "Pavlović dao više od očekivanog"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 23.05.2015.
21:57
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević priznao je da nije očekivao da će Saša Pavlović posle mesec dana pauze dati tako veliki doprinos u igri crno-belih na gostovanju Mega Leksu.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije savladao je Mega Leks u okviru 9. kola Superlige u meču koji je obilovao uzbuđenjima a u kojem su crno-beli bili jako blizu poraza.

Ekipa Dejana Milojevića imala je 10 poena prednosti na dva minuta pre kraja a trener Partizana Duško Vujošević čestitao je Megi i objasnio da igrače tog tima ponekad blokira prevelika želja kada se nalaze na korak od pobede.

"Mega ima dobar, kvalitetan tim, to je pokazala i u susretima pre dva dana sa Crveno zvezdom i sa nama, kada je obe utakmice u dobrom delu susreta vodila i kontrolisala. Na kraju ih blokira možda i prevelika želja u tim ključnim momentima" rekao je Vujošević.

Crno-beli su posle mesec dana ponovo bili kompletni a rekovalescent Saša Pavlović bio je najbolji pojedinac u redovima šampiona Srbije.

"Naša situacija je danas bila posebno složena. Komplikovana je stvar vraćanje u ekipu glavnog igrača kao što je Pavlović, posle pauze od mesec dana. Dao je veći doprinos pobedi nego što sam ja to očekivao" istakao je Vujošević.

Strateg Partizana dodao je da je Nikola Milutinov igrao iako je povređen i to je naveo kao još jednu otežavajuću okolnost.

"Primetili ste da Milutinov nije igrao potpuno spreman, jer je zadobio lakšu distorziju skočnog zgloba, ali ipak to ostavlja određene tragove i na samopouzdanje i na skoku. Moram da istaknem i da naglasim, a znaju i navijači i svi, da je igrao povređen i preko bola. Sa jedne strane nas je to limitiralo, međutim i takav dao je dobar doprinos" dodao je Vujošević.

Komentarišući igru svog tima trofejni stručnjak je rekao da je "ekipa pokazala veliku želju ali ne mnogo pameti".

"Opet neki individualni kvalitet Partizana i u ovakvom stanju je iznad Mege. Ja poštujem ove klince, dobro igraju, od određenog momenta vratili su i borbenost i disciplinu. U suštini, ako nastave da igraju ovako, sa svojim kvalitetom, bez obzira na trenutni rezultat, ne treba da se plaše plasmana u ABA ligu" zaključio je Vujošević.

Narednu utakmicu Partizan igra pred svojim navijačima protiv ekipe FMP-a iz Železnika.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak_Doctora!
Saturday, 23.05.2015
23:37

Pali se masina. :D

avatar
Alan Ford
Saturday, 23.05.2015
23:52

Brate, ne staj im na muku, ne mogu vise da slusam kako kukaju...ahahaha :)

avatar
Pera Zambula opet
Sunday, 24.05.2015
00:22

Uvek se pali :) I to nasa masina , sa nasim grbom imenom koji nisu ustupljeni.....nas tim, asa istorija :) PArtizan sampion :)

avatar
сочинитељ
Saturday, 23.05.2015
22:01

а суђење...буџет...нови плеј?

avatar
Alexander Stonsky
Saturday, 23.05.2015
22:47
avatar
Nenad Stanisic
Sunday, 24.05.2015
17:47

I vi cete imati svoj datum, ne sekiram se ja. Najvise bih voleo, kad dodje privatizacija, da vas kupi neki vas okoreli navijac, biznismen iz Peci ili Djakovice. ;)