Vujošević o problemima u Partizanu i Limožu, o Bogdanu, Žou, Leu i šta ga je razočaralo u Francuskoj?

Autor: Darko Mitrović
utorak 31.01.2017.
23:35
Izvor: Sportske.net

Trofejni trener je ušao u drugu godinu rada u Limožu, ali pomaka na tabeli i dalje nema. Sa kakvim se sve problema susreće u Francuskoj, Vujošević je govorio u intervjuu za francuski SFR Sport.

lequipe.fr
lequipe.fr

Povezane vesti

Na početku intervjua, novinara je zanimalo kako se Dule sada oseća, imajući u vidu njegove zdravstvene probleme.

''Dobro se osećam, te dijalize nisu lake, ali košarka mi je sada više od posla, da se ne pretvorim u bolesnika'', izjavio je Vujošević.

Usledilo je podsećanje na njegove temperamentne reakcije u vreme dok je bio trener Partizana, a novinar je posebno istakao i situaciju kada je Bogdana Bogdanovića tokom meča sa FMP-om uhvatio za vrat.

''Nije to zbog bolesti. Ja sam u Partizanu imao drugu ulogu. Tim je bio sastavljen od igrača kojima sam ja bio i neka vrsta roditelja.

Dešavalo se da od deset plata primimo dve godišnje i dosta stvari je izazivalo nervozu. Ali i moja davanja prema tom klubu su mi davala za pravo da ponekad pređem i crvenu liniju''
, objašnjava Vujošević.

Ono što ga brine u poslednje vreme je ponašanje mladih igraa koji jedva čekaju da odu u NBA ligu, a ako to ne ostvare...

''Dolaze igrači koji su nezadovoljni što nisu otišli u NBA i bio sam neprijatno iznenađen kada sam došao.

A jedan od razloga što sam došao u Francusku su Leo i Žofri. Oni su svojevremeno došli u zemlju u kojoj je bio građanski rat, oko koje je napravljen negativan imidž, u klub gde je bila teška situacija.

Ja sam veoma cenio njihove gestove, kao i Borisa Daloa, takođe. Boris nije ispravio šut, što je i moja krivica, ali je sjajno naučio srpski, to je cirkus.

Ali, sada mogu da kažem da oni nisu prosečan primer Francuza'',
naglasio je Vujošević.

Priča o novcu neizbežna je i u Francuskoj, ali iz nekih drugih razloga u odnosu na one u Srbiji.

''Bitan je novac, ali ako postoji sistem koji se godinama gradi u klubu, to može da zameni novac.

Ovde retko gde ima kontinuiteta selekcije i rada. Previše se oslanjaju na strance. Iskreno, ovo što ja radim ovde nije moja specijalnost.


Mnogi moji neprijatelji koriste moju bolest, kažu da je mnogo ozbiljnija nego što jeste i da sam zbog toga manje kompetentan. Uprkos tome, želim da uspem sa Limožom.

Ja sam mislio da će neko moje iskustvo sa Leom i Žofrijem biti neka vrsta magneta za mlade igrače, ali...'', kaže Dule, a onda otkriva i da li bi želeo da ostane i sledeće sezone u Limožu.

''Prošle godine smo imali kvalitetnu ekipu, ali nisu bili u stanju da se sastave u grupi i rade timski.

Kada se nije ušlo u plej-of, osetilo se da nešto nije u redu. Mislio sam da će budžet ostati isti, ali je ono malo magičnog odnosa što sam imao sa mladim igračima puklo je.

Ja želim da svoj posao odradim pošteno do kraja. Ne postoji velika obostrana želja da otanem, ali to ne sme da dovede u pitanje rad do kraja sezone.

Ovo je posao gde je teško planirati budućnost. Ja razmišljan i o transplantaciji, košarku jako volim i gledaću da nađem način da na neki način funkcionišem u košarci'',
zaključio je Vujošević, a kompletan intervju možete da pogledate OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anderton
Wednesday, 01.02.2017
12:28

Dule može da funkcioniše samo tamo gde je on Bog i batina. To je jasno ko dan.

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Wednesday, 01.02.2017
18:38

I gde je srpsko govorno podrucje.

avatar
Jovo B.
Wednesday, 01.02.2017
11:06

Dule kegenda naj bolji trener

avatar
Ograniceni franjevci
Wednesday, 01.02.2017
10:04

Strucnjak 😂😂😂

avatar
babaroga
Wednesday, 01.02.2017
09:16

A Tegi sad trlja ruke: kad upari Dula i Grbu ma ima to da bude najstrucnija emisija o kosarci na svetu!

avatar
BenkovackiManitas31*
Wednesday, 01.02.2017
03:02

Zahvali se Bogu i svim svetima sto si se probio za vreme kad je Zvezda dotakla dno a Partizan bio jedini klub u Srbiji. Tvoji inostrani rezultati pokazuju tvoje mogucnosti, osakatio si i reprezentaciju ali hvala Bogu sta si otisao. Molim te ostani tamo

avatar
Mario Žile Stajić
Wednesday, 01.02.2017
02:48
avatar
The Real Man
Wednesday, 01.02.2017
00:43

Realno sve manje ekipa i u EL ima sistem za 2, 3, 4 naredne godine. Vecina njih kupuje i placa skupe igrace za jednu sezonu pa naredne ponovo tako i naravno da nema rezultata.

avatar
ddr16
Wednesday, 01.02.2017
11:24

cska,real,fener,oli ne rade tako,a to su najjace ekipe u evropi,makabi je promenio celu ekipu pa vidi gde su,takodje i armani,uniks,galata cesto menjaju ali to su vec slabije ekipe . zvezda je primer koliko je znacajno sacuvati ekipu na okupu,peti su u el bez nekih posebnih pojacanja,cak su i stranci koji dodju samo tu da odmore prvu postavu,jedino dzenkins sto ima ozbiljniju ulogu,ali njemu je ovo vec treca sezone u srbiji pa je i on u sistemu prilicno dugo...

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Wednesday, 01.02.2017
00:38

Upravo to gledam...