Vujošević o Partizanu, Zvezdi, državi i vlasti, Milosavljeviću, Pavloviću...

Autor: Beta Beta
petak 21.11.2014.
14:42
Izvor: Beta

Trener Partizana je govorio na konferenciji za medije u susret meču sa Cibonom, ali je, naravno, govorio o aktuelnim temama u vezi njegovog kluba.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je danas da njegovi košarkaši dočekuju Cibonu u finansijski vrlo teškom trenutku i rekao da vlast opstruira rad kluba.

"Mnogo puta sam ponavaljao priče o našoj situaciji, o tome što smo izgubili šest igrača iz prošle sezone i morali ponovo da pravimo ekipu. Osnova selekcije je dobra, ali je potrebno mnogo rada i misionarske posvećenosti košarci da bismo napredovali", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u hali Pionir.

Košarkaši Partizana u nedelju od 19 časova u hali Pionir igraju protiv Cibone utakmicu Devetog kola Jadranske lige. Posle osam kola Partizan ima po četiri pobede i poraza, a Cibona tri pobede i pet poraza.

Po nalazu regionalnih marketinških stručnjaka koji su koristili posebne statističke formule, košarkaški klub Partizan i teniseri Ana Ivanović i Novak Đoković su najbolji brendovi Srbije.

Vujošević je rekao da mu je drago što je njegov klub izabran, ali da ne zna kada će ekipa biti plaćena.

"Kako to da je najbolji sportski brend došao u situaciju da se urušava? Ekipa koja igra nije plaćena i mi ne znamo kako ćemo je platiti. Sponzorstvo NIS-a odlazi na porez i kamatu, a za Telekom ne znam šta se čeka, pretpostavljam odluka vlasti. To što je Partizanov radnik pokušao da se ubije je tragično, ali to govori u situaciji o državi. Kao i to što je prošle nedelje potpukovnik u penziji naoružan došao ispred vlade", rekao je on.

Trener srpskog šampiona naveo je da prati igre Crvene zvezde u Evroligi i da ekipa na dobar način predstavlja Srbiju.

"S velikom pažnjom pratim igre Crvene zvezde u Evroligi, na dobar način predstavljaju Srbiju i imaju velike šanse da se plasiraju u Top 16. Tu se vidi koliko imaju sponzora i da je to politička želja. Ima ljudi na poziciji koji ne žele dobro Partizanu... Većina naših navijača zna kakvu bitku bijemo i prepoznala je situaciju u kojoj se nalazimo. Bez volje čoveka koji sve odlučuje ne može da se dobije sponzorstvo", rekao je on.

Vujošević je naveo da veliki državni sponzori ne mogu da se dobiju bez političke volje.

"Veliki sponzori ne mogu da se dobiju ako (premijer Srbije Aleksandar) Vučić to ne dozvoli. Ali, neke druge stvari kao što je nezakazivanje utakmice u isto vreme sa fudbalskim klubom, to sigurno može. Bez obzira koliko je marketing sposoban ili nesposoban, bez političke volje ne mogu da se dobiju državni sponzori. U takvoj situaciji dočekujemo Cibonu i pobeda nam je jako važna", rekao je on.

Vujošević je rekao da će se kapiten Dragan Milosavljević na teren vratiti u utakmici sa Hapoelom, u Evrokupu, a da se u nedelju očekuje konačna odluka Saše Pavlovića o eventualnom povratku.

"Milosavljević već trenira, ušao je u kontakt treninge i očekujem povratak na utakmici sa Hapoelom. Pavlovć će u nedelju doneti definitivnu odluku, pošto ima još ponuda. Plejmejkera tražimo svaki dan, ali nema igrača koji bi zadovoljio naše standarde i želeo da dođe", rekao je Vujošević.

Na društvenim mrežama, pre svega na Tviteru, pojavila se informacija u vezi sa Mekejlebom, insistira se na tome da je Todorić 'viđen na VMA u društvu tamnoputog košarkaša'.

Vujošević je slikovit.

"Možda je Toši pozlilo pa ga je Dalo vodio na pregled.", rekao je on.

Košarkaš Partizana Milan Mačvan rekao je da njegova ekipa mora da pobedi Cibonu kako bi ostala u trci za plasman u plej-of.

"Očekuje nas teška utakmica, želimo da dobijemo da bismo ostali u trci za plej-of. Cibona je podigla formu, doveli su iskusne igrače, ali mi ćemo pružiti maksimum da dobijemo", rekao je Mačvan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

24 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mileta
Friday, 21.11.2014
23:43

Samo da pitam "Doctora' koliko Zvezda placa Wilijamsa iz drzavne kase.Evo ja cu da mu kazem ravno milion evra.U istoriji KK Partizan ni jedan jedini igrac nikada nije bio toliko placen.Ovim je svaka diskusija o tome koliko je ko placen u Partizanu smesna.

avatar
Saturday, 22.11.2014
14:44

Nemoj da lupas! Pa Partizan je imao najvise stranaca na ovim prostorima i to nije nikakvo mjerilo! Puno je para proslo kroz Partizan i neko od rukovodstva je kriv, a ne Zvezda ili neko treci! Njalkse je okriviti druge za svoje greske.

avatar
Homer J.Simpson
Friday, 21.11.2014
16:50

Dzoni Dep i paranoja u Las Vegasu............
Dule Vujosevic i paranoja u Partizanu.........

avatar
Delija
Friday, 21.11.2014
16:31

"Kako to da je najbolji sportski brend došao u situaciju da se urušava?"-pita Vujošević!!! Ali koga ili kome pstavljate to pitanje gospodine? Zar vam ta ista država nije ponudila reprogram poreskih dugova? Zar niste sami jednom rekli da je to greška klupske administracije? Zar 12 godina dominacije nisu bile dovoljne da se obezbedite i za narednih 10 godina i da od toga mirno živite, pravite igrače i osvajate trofeje u fer i korektnom nadigravanju sa sportskim protivnicima? Zar ste već zaboravili koliku pomoć države ste imali dok su na vlasti bili "vaši" simpatizeri, pre svega oni iz SPS-a? Dokle više kukanja na druge i da vam je neko drugi kriv? ZAR JE MOGUĆE DA NEĆETE NIKADA OKRIVITI LJUDE KOJI SU VODILI ILI JOŠ VODE VAŠ(E) KLUB(OVE) ? Zar je moguće da svojim nastupima napadate one koji su vam čak i pomagali a nikako da okrivite vašeg nesposobnog predsednika FK koji je neplaćanjem poreza oštetio i Vas i Vaše igrače i Vaše radnike koji pokušavaju i samoubistvo da bi ukazali na NESPOSOBNOST rukovodećeg kadra? U jednom ipak imate pravo! A to je da okrivljujete one koji su na vlasti! Jer su mekani i blagi i ne sprovode Zakone države na čijem su čelu! Da sam ja dužan kao građanin popisali bi i mene i ženu i decu i sve prodali! Isteruju iz stana ženu pred porođajem sa dvoje dece a NEĆE da se reše balasta koji opterećuju ovu zemlju koji se zovu SD CRVENA ZVEZDA I JSD PARTIZAN.Ja jesam navijač Zvezde! Ali ako bih birao između Zvezde i opstanka moje porodice (primam platu iz budžeta, a supruga je radnik PTT sistema) sigurno ne bih izabrao Zvezdu! Zato bolje je nekada preseći na vreme zaraženo mesto jer manje boli!!! Ako je rukovodstvo bilo sposobno da napravi dugove, neka sad bude isto tako dobro i da ih reši!!!

avatar
Pipo Inzagi
Friday, 21.11.2014
16:30

Ništa nam ne pričaj o političkoj volji, mi to najbolje znamo preko 10 godina, ali se ne sećam da si se tad borio za sport i sportske klubove.

avatar
Friday, 21.11.2014
16:21

Svaka cast na svemu sto si uradio za kosarku i za sve, ali si postao jako naporan! Kad ti objasni sportski direktore sportskog drustva Partizan gdje su pare od transfera i Evrolige i Lige Evrope i sta ti ja znam gdje onda neka neko drugi tebi objasni neke stvari. Svi ste vi ista bagra, sve lopov do lopova pa kad im se zaljulja tlo ispod nogama onda im svi krivi!

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Friday, 21.11.2014
17:29

Predsednik Skupstine Jugoslovenskog sportskog drustva Partizan, zapamti vise!

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Tuesday, 25.11.2014
20:54

To je sigurno po funkciji, drugo je sta je fakticki.

avatar
Saturday, 22.11.2014
14:41

Aha, tjesi se da je to!

avatar
zvezdabre
Friday, 21.11.2014
16:20

Neverovatno,dokle bre vise????Deset godina nismo dinara imali,koseve nam nosili,dok sve vi dobijali SVE!Fk dobije sponzora EPS,sta oni sponzorisu a jedina su takva kompanija u Srbiji?!?!Daj bre vise dosta,kukas svo vreme,dve godine nemate para,ostali nikad nemaju para pa ne rade ovo kao ti!

avatar
Bogi with the trojka
Friday, 21.11.2014
17:28

Stvarno nemate...Vilijamsa,Cirbesa,Kalinica,Jovica placatae po 100 dinara...ili ne,ipak ste zaradili od prodaje svojih talentovanih klinaca.Daj bre,smeju ti se

avatar
zvezdabre
Sunday, 23.11.2014
16:30

O cemu ti pricas kalinic i jovic klinac,kao i svi ostali,samo vilijams ima vecu platu?nemoj lupati mekejleb

avatar
Cipiripi-Semenke
Friday, 21.11.2014
20:56

A Dzavai, Mekejleb, Veseli, Gist i slicni? A gde su pare od Bogdanovica?

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Friday, 21.11.2014
15:49

Dule, pomerite onda vi utakmicu za 20h, ne vidim u cemu je problem?!