Vujošević o Bogdanu: "Počele karakteristične menadžerske igre"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 28.06.2014.
10:47
Izvor: Sportske.net

Trener košarkaša Partizana NIS Duško Vujošević rekao je da bi jako voleo da Bogdan Bogdanović ostane u redovima šampiona Srbije i tokom naredne sezone ali je priznao i to da su već počele "karakteristične menadžerske igre" i "zaveslaji u kontrasmeru" po t

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Najkorisniji pojedinac i najbolji strelac finalne serije nedavno završenog plej-ofa domaćeg košarkaškog šampionata ostvario je sjajan rezultat na NBA Draftu održanom u noći između četvrtka i petka po srednjeevropskom vremenu.

Bogdan Bogdanović izabran je kao 27. pik prve runde od strane Finiks Sansa ali je generalni menadžer kluba iz Arizone jasno istakao da Srbin ima još godinu ili dve "fore" igranja u Evropi pre nego što ga Sansi vrbuju.

Trener Partizana NIS Duško Vujošević složio se da je Bogdanovićev uspeh na Draftu veliki uspeh koji je ujedno i priznanje za rad stručnog štaba crno-belih.

"Njegova pozicija na draftu je veliki uspeh, ali i priznanje igraču i klubu pošto je postao to što je postao" izjavio je Vujošević za "Sport".

Uprkos činjenici da je generalni menadžer Finiks Sansa izjavio da je za Bogdanovića najbolje da barem još godinu dana provede u Partizanu, postoji zebnja da će zbog finansijskih problema crno-beli morati da prodaju svog najboljeg igrača.

"Normalno da bih voleo da ostane u Partizanu kada još neće u NBA, kao što izvesne šanse postoje, uprkos komplikovanoj finansijskoj situaciji u klubu. Međutim, egzistiraju i zaveslaji u kontrasmeru" priznaje Vujošević.

Tokom dobrog dela prethodne sezone Bogdanovića su neki selili u Fenerbahče a trener Partizana ne krije da već sada postoje određene "menadžerske igre".

"Menadžerska agencija intenzivno traži prostor da Bogdanović izvesno vreme još provede u Evropi ali, ne računajući da će to biti Partizan, tako da su već počele karakteristične igre" priznaje trener Partizana.

Veliki problem za Partizan NIS u datom trenutku predstavlja činjenica da je Evroliga zapostavila crno-bele i izostavila ih sa spiska onih kojima je dodeljena vajld karta za učešće u kvalifikacijama za elitno takmičenje.

U takvoj konstelaciji stvari klub će imati još većih problema sa finansijama a samim tim i šanse da će Bogdanović ostati u Partizanu bivaju manje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke