Vujošević o ABA i Evroligi: "Ne želim da klub bude taoc mog stava"

Autor: Beta Beta
petak 13.03.2015.
15:46
Izvor: Beta

Trener košarkaškog kluba Partizan Duško Vujošević rekao je danas da crno-beli žele da igraju u Jadranskoj ligi, ali da to regionalno takmičenje mora da se reformiše.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Vujošević je podsetio da je Partizan "na silu" uvučen u Jadransku ligu, ali je i istakao da je to regionalno takmičenje u međuvremenu postalo kvalitetno.

"Ne iznosim često mišljenje na ovu temu, jer ono nije odlučujuće, a i ne želim da moj tim bude taoc mog stava. On je sledeći - moramo da igramo kvalitetnu košarku, a najkvalitetnija košarka je u Jadranskoj ligi. Mi ne možemo da igramo u Rusiji ili Španiji, možemo ABA ligu ili srpsku. U ovom momentu je regionalna liga kvalitetnija od bilo koje domaće",
rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

Dodao je da je potrebno da se promeni upravljačka struktura lige, odnosno da se klubovi i savezi izbore za bolji status.

"Ne može da se na početku šampionata kaže da će prvi posle regularnog dela ići u Evroligu i da se odluka posle toga promeni kada se shvati da klub nije dovoljno atraktivan za najjače takmičenje, kao što je bilo sa Igokeom", kazao je Vujošević.

Trener Partizana nije zadovoljan ni odnosom Evolige prema crno-belima.

"Što se tiče igre između FIBA i Evrolige, Partizan nije oduševljen odnosnom Evrolige prema klubu. Ne želim da se vraćam na ono davanje, pa rušenje trogodišnjeg ugovora... Partizan je puno puta bio žrtva van parketa i nije mogao da materijalizuje ono što je ostvario na terenu. Prvi put kada se nismo kvalifikovali nismo dobili ni priliku da igrao kvalifikacije", rekao je Vujošević.

Vujošević je kazao i da je zadovoljan što je Dragan Djilas i dalje predsednik Košarkaškog saveza Srbije.

"Pokazao je u prethodnom mandatu posvećenost, spremnost da se žrtvuje kako bi uradio ono što je potrebno da bi reprezentativne selekcije imale dobre pripreme. Savez je na putu da se prilično konsoliduje i da se spreče neki štetni klupski uticaji, kao na primer to ko će biti selektor juniora", rekao je Vujošević.

"Partizan nikada nije imao takve pretenzije, ali će se braniti od pokazanih pretenzija od klubova koji ne mogu da obuzdaju svoje apetite. To je problem koji se trenutno drži pod tepihom. Nadam se da će Đilas ostati pri ispravnim stavovima", zaključio je trener Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke