Vujošević: "Neka mi propadnemo ako će se tako država spasti!"

Autor: Beta Beta
četvrtak 02.10.2014.
12:24
Izvor: Beta

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da crno-beli trenutno imaju veće probleme nego što je meč sa Solnkom u prvom kolu Jadranske lige, a to su zabrana registracije igrača i moguća nova blokada računa od Poreske uprave.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/AV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/AV

Povezane vesti

Već na prvoj konferenciji za medije koju je održao u sklopu nove sezone, trener Partizana NIS Duško Vujošević skrenuo je pažnju javnosti na situaciju u kojoj se crno-beli nalaze.

Košarkaši Partizana NIS u prvom kolu Jadranske lige igraju protiv mađarskog Solnoka. Meč se igra u subotu od 18 časova.

"Situacija u kojoj se nalazimo je mnogo više od analize igre protivnika kojeg respektujemo. U Solnoku se nismo dobro provodili i kad smo bili u boljim vremenima. Uvek su igrali maksimalno protiv Partizana, nije pametno ne očekivati njihovo najbolje moguće izdanje", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

Vujošević je u opširnom izlaganju podsetio da je i dalje aktivna suspenzija Tribunala za košarkašku arbitražu (BAT) i da klub nema pravo da registruje nove igrače, tako da će u Mađarskoj igrati bez pojačanja. Šampion Srbije za sada neće moći da registruje Eda Murića, Luku Bogdanovića i Janisa Kuzeloglua.

"Partizan, spremajući se za ovu utakmicu, ima mnogo ozbiljnije probleme nego što je Solnok, to su ovog momenta aktivna blokada od BAT-a kad je u pitanju slučaj Klobučar", rekao je Vujošević.

Trener crno-belih je ponovio da je Partizan dugovao Jaki Klobučaru 38.000 evra, da je kasnio sa tom isplatom i da je nakon toga menadžer igrača Aleksandar Rašković prevario predsednika kluba Predraga Danilovića i da sada klub mora da plati 130.000 evra.

"Izvesni Aleksandar Rašković je prevario Danilovića da se napiše fiktivan ugovor u kojem Partizan dobija vreme za regulisanje spora. Jesmo bili nespretni, ali smo bili prevareni, izmanipulisani. Kad je vreme isteklo, pokazalo se da igrač želi da dođe do para koje nije zaradio na terenu. Formalno je u pravu, moralno i sportski nije", kazao je Vujošević.

Strateg crno-belih objasnio je da je deo dugovanja namiren ali da veći deo novca tek treba da bude uplaćen zbog čega Partizan neće moći da registruje igrače na vreme.

"Mi smo juče uplatili na taj račun 60.000 evra, od toga je 20.000 dao kao sponzorstvo Tomislav Glavčev, vlasnik firme 'Benton' iz Đevđelije. Prijatelji se vide kad je teško", dodao je Vujošević.

Vujošević je kazao da pored ovog problema Partizan ima problem i s Poreskom upravom.

"Znate da je 2013. dug neulaskom u reprogram uvećan sa 650.000 evra na 1.400.000 sa kamatama. Gro sponzorstava prošle sezone - 500.000 evra od Telekoma, 800.000 od kompanije NIS i Komercijalne banke, išlo je na servisiranje poreskog duga. Izmirili smo pola duga, ali zbog kamata na kamatu, što je 70.000 evra, opet nam preti blokada iste te Poreske uprave, kojoj plaćamo dug", rekao je Vujošević.

"Mislim da bi bilo krajnje zlonamerno da u ovoj situaciju sa BAT-om budemo blokirani zbog kamate na kamatu. Poraz mora da se plaća, nećemo nigde da bežimo, sigurno nećemo ići u Fuenlabradu, mi smo klub iz Beograda", dodao je Vujošević.

Trener crno-belih je istakao i da nije izvesno da će saradnja s Telekomom biti produžena.

"Ako će ova država da se spasi tim parama koje bi trebalo da dobijemo od Telekoma, onda u redu, neka mi propadnemo. Ona nije došla do ovde zbog velikih penzija. Sa Telekomom postoji blanko ugovor, u kome ništa nije precizirano. NIS plaća redovno i sav njihov novac ide na otplatu poreskog duga", kazao je.

Kada je reč o timu, Vujošević je kazao da Partizan u ovom momentu ne može da registruje Luku Bogdanović, kao i da se očekuje da će se kapiten Dragan Milosavljević na teren vratititi krajem oktobra.

"Smešno je pričati o ambicijama, ali nismo bez ambicija, ali prvo treba da reše ovi problemi. Crvena zvezda i Cedevita imaju odlične ekipe, a Budućnost je posle dužeg vremena napravila šampionski projekat", zaključio je Vujošević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke