Vujošević: "Ne odričemo se titule"

Autor: Beta Beta
četvrtak 11.06.2015.
14:27
Izvor: Beta

Trener trinaestostrukog uzastopnog prvaka države Duško Vujošević poručio je da će Partizan pokušati da odbrani trofej protiv rivala koji je favorizovan od strane države i političara.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana NIS Duško Vujošević rekao je da se crno-beli i pored loše situacije neće lako odreći titule šampiona Srbije.

"Godinama smo prvaci i bez obzira na tešku situaciju, ne odričemo se toga. Bez obzira što je Zvezda favorizovana i od strane politike i države, mi to ne pretvaramo u alibi, niti smo spremni da ono što smo radili svih ovih godina lako prodamo. Daćemo najviše od sebe", rekao je Vujošević.

Finalna serija košarkaške Superlige Srbije počinje u petak, crveno-beli su domaćini u prvom meču.

"Večiti derbi još jednom. Čini se da se ovog proleća večito igra večiti derbi. To je pretilo da izazove dosadu, manje strasti, ali derbi ima svoju magiju. Isto bi bilo i kad bi se igralo svaki dan", rekao je trener Partizana.

"Posle ovoliko odigranih utakmica dobro se poznajemo, mogu da kažem da smo spremni, mada, s druge strane, za derbi čovek nikad nije sasvim spreman. Derbi nosi iznenađenja i nepredviđene situacije", dodao je Vujošević.

U timu Partizana u sutrašnjem meču neće biti jedino povređenog Eda Murića.

"Neće biti Eda Murića, igrača koji ima značajnu ulogu za nas, popunjava dve pozicije, posebno je bilo važno njegovo učešče na poziciji broj 4. Međutim, ostatak tima je spreman da preuzme i neki njegov posao i da pokuša da nadoknadi njegov nedostatak, koji nije mali", rekao je Vujošević.

On je istakao da se nada da će suđenje u finalnoj seriji biti korektno i da će pobediti ona ekipa koja bude bila bolja na terenu.

Košarkaš Partizana Aleksandar Pavlović naveo je da očekuje tešku finalnu seriju.

"Zvezda ima prednost domaćeg terena, što se nije pokazalo kao prednost ni prošle ni ove sezone. Mi smo u usponu forme, igramo dobru timsku košarku poslednjih mesec dana. Zvezda je jak tim, konstantno dobro igraju cele sezone. Biće teška serija, ali smo pokazali da možemo da igramo sa njima. Idemo na pobedu sutra", kazao je Pavlović.

Prvi meč finala plej-ofa Superlige Srbije između Partizana i Zvezde igraće se sutra od 21.00 u hali "Pionir". Drugi meč finala, koje se igra na tri pobede, na progamu je u ponedeljak kada će domaćin biti Partizan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Колатерална Штета
Friday, 12.06.2015
13:16

Koliko ima navijaca FMP-a koji ne umeju realno da sagledaju stvari

avatar
Thursday, 11.06.2015
18:03

Au, svaki dan spominje drzavu, politicare. Licemer, nije tako pricao dok ste bili jaci od Zvezde. Imamo isti budzet, i ni to mu ne odgovara, jer je navikao da dobija 5x vise.

avatar
indija durot
Thursday, 11.06.2015
17:14

KK Kukumavka sto bi reko Dragan Torbica...Nego dr dule nije ti smetala podrska drzave deceniju i isto toliko unistavanje CZ a sad kad smo bolji ti kukas.Ja da sam grobar bilo bi me sramota ovakvih izjava koje sluze kao alibi za eventualni neuspeh

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 11.06.2015
15:19

SVETSKI I EVROPSKI GIGANT-Limenarija Zeleznik.

avatar
Thursday, 11.06.2015
15:07

Partizan mora da bude duplo bolji na terenu od privatno-državnog czt da bi osvojio titulu jer su igrači czt na terenu zaštićeni kao beli medvedi, a tako su i izbacili Megu u 1/2 finalu plej ofa, tako došli do 1. pozicije u regularnom delu i tako izbacili Partizan u 1/2 finalu ABA lige.

avatar
Doktor ijopet
Thursday, 11.06.2015
14:59

Zvezda prodala do sada 1.200 sezonskih ulaznica. Prica se da je premijer otkupio sve ulaznice! Elem, poenta price je vise rada i znoja a manje kukanja i prosjacenja. Mozda za 5 godina i osvojite nesto...

avatar
D.Green4 Black&White
Thursday, 11.06.2015
15:19

Pricas o aktuelnim sampionima da ce mozda nesto osvojiti :D Sta je sa mozgom ? :D.... 13 godina mi osvajamo a boricemo se sad i za 14tu...

avatar
Nebojsa Simic
Thursday, 11.06.2015
20:51

pa borite se na terenu ko vam brani a ne ovako kukanjem ste smorili vise. ako dobijete igrate evroligu a?

avatar
D.Green4 Black&White
Thursday, 11.06.2015
15:22

Ne daj BOZE da osvajamo trofeje ko vi... 14 godina 2kupa Radivoja koraca i 1 aba liga :D pu pu ,,,,