Vujošević: "Najcrnje je pred svitanje"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 03.11.2014.
15:02
Izvor: Beta

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da njegova ekipa želi da se plasira u drugu fazu Evrokupa, ali da ne smatra da je predstojeća utakmica protiv Krasnog oktobra ključna za te ambicije.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Košarkaši Partizana u sredu u gostima igraju protiv ekipe "Krasni oktobar", u Ccetvrtom kolu Grupe E Istočne konferencije Evrokupa.

"Imamo ambicije u Evrokupu, ne smatram ovu utakmicu ključnom, ali u svakom slučaju moramo naći snage da u celoj ovoj situaciji odemo sa samopouzadnjem i da pružimo najviše što možemo", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

Crno-beli su i dalje bez pobede u ovom takmičenju, dok je "Krasni oktobar" upisao jednu pobedu i dva poraza.

"Teško je, ali moramo da pokažemo karakter. Verujem da je tačna ona crnogorska da je najcrnje pred svitanje. Moramo da uradimo ono što je naše, boreći se na svakom treningu i utakmici da do tih lepših momentata što brže dođe... Ima naznaka da će biti bolje", kazao je Vujošević.

Trener Partizana je naveo i da očekuje brzi povratak na teren Milana Mačvana, ali da je malo verovatno da će putovati za Volgograd.

"Očekujemo povratak Mačvana. On danas radi testove, ne znam rezultate, ali realno je da od sledeće utakmice ABA lige u sastavu tima. Očekuje se skoriji povratak i Dragana Milosavljaveća koji će biti značajan faktor u oporavku Partizana", rekao je Vujošević i dodao da su crno-beli još daleko od rešenja po pitanju plejmejkera.

Vujošević je i na današnjoj konferenciji za novinare podsetio da se Partizan nalazi u teškoj situaciji, da je ostao bez ključnih igrača, ali je naveo da šampionu Srbije na početku sezone posao otežavaju putovanja.

"Imamo jako težak kalendar, između ABA lige i Evrokupa nisu sihronizovani. Često sa gostovanja idemo na gostovanje, kao što je sada slučaj... Svaki poraz dodatno otežava, smanjuje entuzijazam, povećava grč. Sada je teško, ali ovo nam je poslednje putovanje u toj seriji", naveo je on.

Partizan je sinoć izgubio od Igokee u Jadranskoj ligi.

"Nisam neko ko lako podnosi poraz, ali moram da kažem da je Igokea napravila odličan tim. Odigrali su najbolje do sad. Očekivao sam posle Jerusalima dalji napredak u igri svog tima, ovako ispada da napravimo pola koraka napred, a dva nazad", kazao je Vujošević.

Pomoćni trener Partizana Goran Tadić je naveo da očekuje da će Krasni oktobar zaigrati drugačije pod vođstvom novog trenera, Dirka Bauermena.

" 'Krasni oktobar' je selektiran da napravi dobar rezultat u obe lige, VTB i Evrokupu. Pokazali su dosta oscilacija, definitivno zavise od realizacije kontranapada. U Jerusalimu su pokazali sav kavlitet, ali u oscilacijama su promenili trenera, stigao je Dirk Bauerman. Očekujem da će sa njim biti pomaka u odbrani", rekao je Tadić.

Centar Partizana Nikola Milutinov rekao je da njegovu ekipu očekuje težak meč.

"Očekuje nas teška utakmica, neće biti lako, pokušaćemo da damo svoj maksimum i da odigramo što bolje ako želimo pozitivan rezultat na toj utakmici", rekao je Milutinov.

Meč između "Krasnog oktobra" i Partizana igra se u sredu od 17.00 u Volgogradu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke