Vujošević: "Najbolja partija od početka sezone"

Autor: Beta Beta
nedelja 04.01.2015.
19:46
Izvor: Beta

Strateg KK Partizan NIS Duško Vujošević kazao je da je njegova ekipa u duelu sa Cedevitom prikazala najbolju partiju od početka sezone pohvalivši pritom i publiku koja je "dokazala da nije turistička".

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević pohvalio je večeras svoje igrače za nastup u pobedi nad Cedevitom i ocenio da je to jedna od najboljih partija tima do sada u sezoni.

"Govorili smo i pre utakmice da je veoma važna. Bili smo oslabljeni neigranjem (Milenka) Tepića i (Eda) Murića, ali su drugi momci velikim zalaganjem nadoknadili njihov nedostatak. Dragan Milosavljević je kao kapiten poveo ekipu i bio zarazno borben. Veoma dobra utakmica", rekao je Vujošević.

Partizan je pobedio 76:64 u 16. kolu Jadranske lige i tako došao do svog devetog trijumfa usled čega se obreo na četvrtoj poziciji na tabeli, dok je Cedevita ostala na trećoj poziciji sa 11 pobeda.

"Cedevita je veoma kvalitetna ekipa. Protiv njih je teško igrati. U tom smislu je ovaj naš uspeh veliki. Da ne filozofiram previše, hvala igračima i hvala publici koja nas prati svih ovih godina. Vidi se da nisu turistička publika", rekao je Vujošević.

Na pitanje da li je ovo jedna od najboljih utakmica u sezoni njegovog tima, Vujošević je odgovorio: "Do sada".

Partizan je do sada u sezoni igrao bez prvog plejmejkera, a tu poziciju najčešće je pokrivao Tepić. Vujošević nije želeo da govori o pripremi igre na toj poziciji, rekavši da su to "tehničke, dosadne stvari", ali je ipak imao šta da doda.

"Imali smo 13 izgubljenih lopti, od toga one dve (Vanje) Marinkovića bezveze. Eto, da je bilo 12, ja bih bio zadovoljan. Ali, bez šale, najviše smo tu poziciju pokrili tako što su se svi angažovali i u odbrani i u napadu, ne koristeći tu situaciju kao alibi, već kao motiv", rekao je Vujošević.

Trener Cedevite Jasmin Repeša priznao je kratko poraz.

"Sam početak utakmice odredio je njen ceo tok. Govor tela, raspoloženje, sve je ukazivalo na to da nismo spremni za ovu utakmicu. Partizan je apsolutno zasluženo slavio, a mi nismo zaslužili da pobedimo", rekao je Repeša.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke