Vujošević: "Mali smo da odlučujemo, kolateralna smo šteta"

Autor: Beta Beta
petak 03.04.2015.
14:46
Izvor: Beta

Trener Partizana je govorio, između ostalog, i o stanju u srpskoj košarci što se tiče klubova i o njihovom značaju u odlučivanju u ABA ligi.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je danas da su srpski košarkaški klubovi "kolateralna šteta" u sukobu Svetske košarkaške federacije (FIBA) i Udruženja evropskih košarkaških liga (ULEB) i da su suviše mali da odlučuju o formatu Evrolige.

"Mali smo mi da odlučujemo u kom formatu će da se igra Evroliga, koji deo će Fiba uspeti da povrati vlasništva i kontrole. Mi ćemo tu biti kolaterlana šteta, bolje da se bavimo stvarima na koje možemo da utičemo", rekao je Vujošević novinarima u hali Pionir.

On je ponovio da je vlasništvo nad Jadranskom ligom "u slovenačko-hrvatskim rukama" i da tu nema srpskog udela.

"Stalno pričam isto, vlasništvo nad ovom ligom je u slovenačko-hrvatskim rukama i nema srpskog udela u vlasništvu lige. Klubovi jesu vlasnici lige, ali nema nijedne funkcije i tu su potrebne odredjene promene", rekao je Vujošević.

Trener crno-belih je dodao da je najviše odgovarao sistem kada su tri kluba iz regiona išla u Evroligu.

"Sistem koji je najviše odgovarao je kada su tri kluba sa ovog područka išla u Evroligu i kada su sabirani uspesi iz tri takmičenja. Tu su sva takmičenja zadržavala važnost, osim časti, u smislu prohodnosti prema Evroligi", naveo je on.

Vujošević je rekao da nema velike neizvesnosti u tome koja liga donosi plasman u evropska takmičenja.

"Velike neizvesnosti nema, predstavlja se većom nego što jeste. Na klubove to utiče tako da treba da povećaju važnost svim takmičenjima u kojima učestvuju. U svakom slučaju, nije korektno ne znati šta koja pozicija donosi kada je u pitanju sledeća sezona", rekao je Vujošević.

Trener Partizana je opet govorio o kaznama koje mu je izrekla Jadranska liga.

"Kada postoji nepravda, ja ću je prokomentarisati po svaku cenu, znajući da to neće imati efekta promene rezultata", rekao je Vujošević.

Vujošević je kažnjen sa 6.000 evra zbog izjava posle utakmice poslednjeg kola Jadranske lige i sa još šest za komentarisanje čelnika tog takmičenja, koje je tada ocenio "nesposobnima".

Budućnost je zbog incidenata na duelu sa crno-belima u Podgorici kažnjena sa 15.400 evra.

"Mene to više uopšte ne zanima. Utakmica je bila na televiziji, videli su se pojedini detalji, da se igrač hvata za vrat, da se hvata mrežica, čime je napravljena materijalna povreda pravila", kazao je trener Partizana.

On je istakao da Partizan nije stigao da uloži žalbu posle duela u Podgorici na poslednji napad, jer su "sudije brže bolje otišle".

"Sudije su brže bolje otišle, drže se nekog roka od 20 minuta, kapiten odmah mora da potpiše da se žali, a posle 20 minuta da se preda pismeno... Ti rokovi su, iz ne znam kog razloga, užurbani", naveo je Vujošević.

On je rekao da je njegova "gradjanska hrabrost" da komentariše dešavanja u Jadranskoj ligi.

"Rekao sam ono što smatram obavezom da kažem. Ko ima gradjansku hrabrost ima obavezu to da komentariše", dodao je trener crno-belih.

Prema njegovim rečima, treba zaboraviti dogadjaje iz Podgorice.

"To što se desilo, sa neke druge strane treba pustiti kraju, da se ne prenosi u predigre neke sledeće utakmice. Desilo se, ne ponovilo se, sledeća utakmica treba da se igra čisto i kraj priče", rekao je Vujošeivć.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke