Vujošević: "Glasam za opstanak ABA lige"

Autor: Beta Beta
nedelja 07.06.2015.
23:29
Izvor: Beta

Centralna tema konferencije za medije koju je trener Partizana Duško Vujošević održao nakon trijumfa nad Metalcem bili su odnosi na relaciji FIBA - ABA liga.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je večeras da je zadovoljan igrom svoje ekipe u prvom meču plej-ofa Superlige Srbije protiv Metalca, ali je posle tog meča više govorio o odnosima na relaciji FIBA-Evroliga-Jadranska liga.

"Metalac ima svoj potencijal i kvalitet, to je pokazao tokom godine rezultatima. Prva utakmica u plej-ofu uvek traži oprez, pogotovu zato što je za Eda Murića sezona završena, Pavlović je preskočio trening, Milosavljević je još u fazi vraćanje samopouzdanja posle sitnije povrede. Mislim da smo dobro odigrali, nismo jurili koš razliku. Za dva dana je nova utakmica gde će Metalac imati veće ambicije", rekao je Vujošević posle meča.

Košarkaši Partizana pobedili su u Beogradu ekipu Metalca sa 86:66 (31:20, 15:8, 22:15, 18:23) i tako poveli sa 1:0 u polufinalu plej-ofa Superlige Srbije.

Trener Partizana se potom osvrnuo na dešavanja oko regionalnog takmičenja, pošto postoji mogućnost da FIBA kazni nacionalne saveze ukoliko njihovi klubovi igraju Jadransku ligu u ovom formatu, jer ta organizacija ne priznaje regionalno takmičenje.

"Poručio bih svima koji zagovaraju rizične poteze da se igra samo srpska liga po svaku cenu, da ne razmišljaju samo o svojim interesima, za postavljanjem strukture u toj ligi i institucija, već da se kaže jasno i glasno da je Jadranska liga jača od svih. Ja želim da moji igrači igraju bolje lige, a to je i želja publike, što pokazuje gledanost tih utakmica", naveo je Vujošević.

"FIBA se obračunava sa Evroligom preko Jadranske lige. Evroligu baš briga za Jadransku ligu i ona će to da pusti niz vodu, kako god hoćete. Nisam involviran u te odluke, ali neke lične sujete i interese i igre moći... Ako dovedu do toga da se igraju samo nacionalne lige, ne znam ko će da snosi odgovornost ili će to da bude gest patriotizma. Mi koji smo bili oštećeni u ABA ligi... Ja se borim da ostane to takmičenje", dodao je Vujošević.

Trener Metalca Vladimir Đokić kazao je da su u redovima valjevske ekipe očekivali više od večerašnje utakmice.

"Ideja je bila da iskontrolišemo skok, ali bilo je 46 skoka naspram 31, što je jako velika razlika... Zadovoljni smo učinkom u ovoj sezoni, to se oseća kod mojih igrača, kao da jedva čekaju kraj. To nam ne ide na čast, ali mi smo ispunili sva naša očekivanja. Nadam se da će u Valjevu biti kvalitetnija utakmica i da ćemo se videti u Beogradu još jednom", naveo je Đokić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Doktor ijopet
Monday, 08.06.2015
11:27

Koja demagogija... Odlicno se zna ko je pokrenuo pitanje ABA lige i zasto je to ucinjeno bas sada.

avatar
Christian Rosenkreutz
Monday, 08.06.2015
10:34
avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Monday, 08.06.2015
08:49

Okrenite ledja ovoj ligi pa da idemo u NBA, nista sto su vam obecali (ako su) nije vredno ZRTVOVANJA sudbine i uspeha REPREZENTACIJE, ne smemo sebe da stavimo na prvo mesto cak i kad je ovako tesko!!!

avatar
England
Monday, 08.06.2015
02:45

Donekle se slazem sa Duletom. Aba liga je kvalitetnija od odmace lige, mi u ligi imamo samo 3 kvalitetna tima Zvezda, Partizan i Mega. A i domaci igraci ce bezati u evropske jace lige. Ali sta da se radi, sve treba da se uradi da reprezentacija ne ispasta, jer cemu nam onda uopste kosarka kao sport i klubovi ako nemamo reprezentaciju.

avatar
Alexander Stonsky
Sunday, 07.06.2015
23:50

Kao i svih ovih godina ostajemo sami. Samo Grobari i Partizan, uvek kontra, uvek protiv svih.