Vujošević: "Čoviću je mesto u košarci"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 26.06.2014.
11:02
Izvor: Sportske.net

Da li zbog činjenice da su borbe za trofeje završene, ili zbog činjenice da poseduje iskrenu želju da "ugasi vatru" koja gori mesecima između njega i Nebojše Čovića, trener Partizana Duško Vujošević uspeo je da sklopi pohvalni govor na račun prvog čoveka

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Sukob na relaciji Čović - Vujošević možda bi uskoro mogao da postane prošlost pošto je trener Partizana NIS napravio prvi korak ka pomirenju.

Iako se nije lično obratio Nebojši Čoviću i na taj način započeo "proces pomirenja", Vujošević je u intervjuu navijačnom sajtu "Partizan.net" pohvalno govorio o prvom čoveku Crvene zvezde Telekom.

Odgovarajući na pitanje da li je Čoviću mesto u sportu, Vujošević je konstatovao da je nekadašnji predsednik FMP-a pokazao da zaslužuje mesto u košarci jer je godinama unazad ulagao u nju i pokazao da poseduje ljubav za ono čime se bavi.

"Čoviću je apsolutno mesto u sportu. On je sa svojom inženjerskom pameću napravio dosta toga u Železniku, pre svega klub, doduše koristeći vreme tranzicije. Pokazuje ljubav prema košarci, jer je deo te zarade uložio u ovaj sport" rekao je Vujošević i dodao,

"On ima velike organizacione sposobnosti i zasluge za dosta stvari. Možda nekome trenutno ne odgovara, pa se sad postavlja pitanje da li je njemu mesto u sportu. Ja smatra da svako ko je nešto napravio, ko ume da se izbori, da treba da bude tu" objasnio je trener Partizana.

Kada se osvrnemo u prošlost i to onu bližu, Vujoševićeve reči deluju kao melem posle svega što su on i Čović govorili jedan o drugom.

Nadamo se da bi ovo mogao da bude dobar početak za pomirenje između njih dvojice čime bi se u srpskoj košarci mnogo toga promenilo na bolje, premda dobri odnosi Čovića i Vujoševića ne bi izbrisali probleme u kojima se domaća košarka nalazi godinama i to ne njihovom krivicom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke