Vujošević: "Čovečnost ispred nacionalnosti!"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 18.09.2014.
16:49
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Uoči polaska za Francusku gde košarkaše Partizana očekuje učešće na prijateljskom turniru u organizaciji Tonija Parkera, trener crno-belih Duško Vujošević govorio je o učešću na turniru i kosmopolitskom pristupu kluba iz Humske kada je selekcija igrača u

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/AV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/AV

Povezane vesti

Košarkaški klub Partizan dobio je tokom leta specijalnu pozivnicu od strane Tonija Parkera za učešće na prijateljskom "Apart Siti Kupu" koji će ogranizovati upravo prva zvezda francuske košarke.

Ekspedicija KK Partizan u petak ujutru kreće put Pariza a onda sledi odlazak u Monpelje gde će međunarodni turnir biti održan.

"Ne idemo u kompletnom sastavu i u odnosu na sastav turnira mogli bismo da izgledamo i bolje, ali iz dobro poznatih problema nismo kompletni. Prvo, ta dva potencijalna stranca nema, a drugo, u jednom sudaru Milutinović je dobio povredu prsta, koji mora da bude imobilisan izvesno vreme. Bezbradica još uvek nije u stanju da trenira punom snagom, jer ima upalu ligamenta na ramenu. Tako da nam je na već neki manji fond igrača svako odsustvo dodatno bolno" rekao je trener Vujošević.

Strateg Partizana u Francusku će povesti sledeće igrače: Tepić, Dalo, Gagić, Kuzeloglu, Šalić, Andrić, Milutinović, Marinković, Murić, Bogdanović, Milutinov, Aranitović, Glišić.

"Važno je da budu prisutni oni koji su tamo. Prvi put nastupa Murić. Veoma sam srećan što je došao u Partizan i njegov dolazak je objektivno veliko pojačanje i poruka da u Partizan, čak i kada ne igra Evroligu i kada nije u idealnoj situaciji, neki od talentovanih igrača žele da dođu" istakao je trener Partizana.

Turnir u Monpeljeu održava se tokom vikenda, tačnije u subotu i nedelju a Partizan u polufinalu igra protiv Orteza od 15 časova i 30 minuta. U drugom polufinalu se sastaju Asvel i Barselona (17.30). Finale turnira zakazano je za nedelju, 21. septembar sa početkom u 15.30 časova, dok je Gala utakmica u 17.30 časova.

"Veoma smo počastvovani što smo gosti na ovako eminentnom turniru, čiji organizator i selektor je Toni Parker, gde su dva najbolja francuska kluba i Barselona i Partizan. Mi smo ovih godina u saradnji sa Vestermanom, Lovernjom i Daloom došli do igrača koji su vrlo talentovani, ali i upoznali ljude koji imaju zahvalnosti, koji imaju građansko i sportsko vaspitanje" rekao je Vujošević i dodao,

"Oni su nas apsolutno ubedili da smo bili u pravu kada smo se odlučili da ne treba da nas interesuje ko je koje nacionalnosti u Partizanu, već kakav je ko čovek i igrač. To što nekim funkcionerima saveza smeta što neki igrači Partizana nisu pravoslavne veroispovesti, to je već pitanje crkve, a ne košarke" istakao je trener crno-belih.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke