Vujošević ''ceni i poštuje'' Zvezdine uspehe

Autor: Darko Mitrović
utorak 06.01.2015.
19:45
Izvor: Sportske.net, danas.rs

Za razliku od brojnih proteklih sezona, Partizan je ovog puta u senci evropskih uspeha Crvene zvezde Telekom. A pohvale na račun crveno-belih stižu i od trenera najvećeg rivala, Duška Vujoševića.

Beta/BranislavBožić/Dr
Beta/BranislavBožić/Dr

Povezane vesti

Teška finansijska situacija, koja već godinama potresa beogradske crno-bele uticala je da ove sezone ne gledamo Vujoševićev tim u spektakularnim duelima sa najvećim i mnogo bogatijim evropskim klubovima.

To zadovoljstvo, u odsustvu Partizana, sada svojim navijačima pružaju Zvezdini košarkaši. Crveno-beli za sada igraju sjajno, kako u regionalnoj, tako i u ABA ligi, a u intervjuu za praznični broj ''Danasa'', njihove ovosezonske uspehe je prokomentarisao i trener Partizana Duško Vujošević.

Iako ga mnogi drugačije doživljavaju, trener crno-belih nema problem ni da pohvali najvećeg rivala, kada je to zasluženo.

Posebno se, pritom, osvrnuo i na briljantne partije MVP-a prve faze Evrolige Bobana Marjanovića, sa kojim je kratko sarađivao u moskovskom CSKA, gde tada ni jedan ni drugi nisu došli do izražaja.

Marjanović je u međuvremenu mnogo napredovao, pa njegov košarkaški put trener Partizana čak navodi i kao primer za neke svoje igrače, poput Nikole Milutinova.

''Poštujem i cenim ono što je Zvezda uradila ove godine. Što se tiče Bobana, on je sada sazreo, centrima treba duže da sazre, pa to treba da bude primer i kada su u pitanju neki drugi igrači, kao Milutinov na primer.

Svi žele korist odmah, ali to nije moguće. Marjanović je sada došao do svog daha i više nije neko anoniman, već respektabilan igrač koji rešava utakmice''
, istakao je Vujošević, a prenosi ''Danas''.

Naravno, nije izostao ni novi osvrt na finansijske probleme Partizana. Vujošević još jednom podseća da je Partizan u veoma teškoj situaciji, da je ona ''svesno proizvedena od strane jednog broja ljudi'' i da to javnost mora da zna.

''Ovo plansko propadanje Partizana ne sme da protekne nemo. Voleo bih da ponekad i neko drugi bude u ulozi glasnogovornika te situacije. Takođe, tu dolazi i do zamene teza, jer ispada da je KK Partizan u teškoj finansijskoj situaciji zbog toga što ja o tome pričam, a ja sam počeo da pričam o veoma teškoj finansijskoj situaciji tek onda kada je ona postala dramatično teška'',
objašnjava Vujošević.

plansko propadanje KK Partizan ne sme da protekne nemo. Voleo bih da i ponekad neko drugi bude u ulozi glasnogovornika te situacije. - See more at: http://www.danas.rs/danasrs/sport/kosarka/ja_sam_covek_proslog_veka.75.html?news_id=295242#sthash.cBZGgu2A.dpuf
Poštujem i cenim ono što je Crvena zvezda uradila ove godine. Bobana sam doveo u CSKA, računajući da on jednom može da bude onakav kakav je danas i da će klub imati strpljenja da sačeka to vreme i za njega i za mene. Nije se tako desilo. On je sada sazreo, centrima treba duže da sazre, to treba da bude primer i kada su u pitanju neki drugi igrači, kao Milutinov na primer. Svi žele korist odmah, ali to nije moguće. Marjanović je sada došao do svog daha i više nije neko anoniman, već respektabilan igrač koji rešava utakmice. - See more at: http://www.danas.rs/danasrs/sport/kosarka/ja_sam_covek_proslog_veka.75.html?news_id=295242#sthash.cBZGgu2A.dpu

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke