Vujošević: "Bilo bi katastrofalno da ne igramo ABA ligu"

Autor: Beta Beta
četvrtak 11.06.2015.
15:14
Izvor: Beta

Trener Partizana NIS Duško Vujošević rekao je da bi za crno-bele bilo pogubno ukoliko ne bi igrali u ABA ligi istakavši da ono što se trenutno dešava nikako nije dobro za košarku.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da nije optimista da će Jadranska liga opstati, kao i da bi za njegov klub bila "katastrofa" ukoliko sledeće sezone ne igra regionalno takmičenje.

"Ovo sa Jadranskom ligom se dešava mnogo lošije nego što sam predvideo. Bilo je tu nekih manjkavosti u organizaciji, ali se to vremenom ispravljalo i liga je postala kvalitetna, puno kvalitetnija nego bilo koja domaća liga", rekao je Vujošević.

FIBA Evropa je zatražila promenu upravljanja Jadranskom ligom kako bi klubovi i nacionalni savezi dobili šira ovlašćenja.

"Uvek sam govorio da upravljačka stuktura nije srazmerna bitnoj ulozi klubva iz Srbije. Ove godine su napravljene korekcije, bilo je prostora da se to ispravlja i usavršava", dodao je on.

FIBA je zemljama učesnicama regionalne lige zapretila izbacivanjem reprezentacija iz međunarodnih takmičenja ukoliko se ne reši vlasnička struktura Jadranske lige ili ako priznaju postojeće takmičenje.

"Nisam optimista sa aspekta Partizana. Savez više brine šta će klubovi da igraju nego što se 10 juniora nije odazvalo reprezentaciji. Nisam optimista da će opstati Jadranska liga. Kako da se za 20 dana organizuje nova liga, ko će da vodi, gde će biti sedište? Ko će da vodi marketing?", kazao je Vujošević.

On je rekao da su prepirke na relaciji FIBA Evrope i Jadranske lige loše za košarku.

"Uvek želim da igrači igraju dobro takmičenje. Ovo što se sada radi je sve samo ne dobro za košarku. Ovo je sada igra moći i borba za vlast. U Srbiji je hegemoniju u dobroj meri uzeo jedan klub, on je hteo da taj model prebaci i na Jadransku ligu, pa po cenu i da se ta liga više i ne igra", kazao je trener crno-belih.

Vujošević je oceno da bi za crno-bele bilo "katastrofa" da se ukine Jadranska liga i dodao da je Crvena zvezda Telekom protiv regionalnog takmičenja.

"Za Partizan bi bila katastrofa da se ukine Jadranska liga. Sve su to lični interesi. Zvezda je najavila pismima da je ona protiv te lige da najavljuje otvoreni rat. Oni će svakako igrati Evroligu, pa bi im bilo sasvim dobro da igraju samo domaću, pa da imamo - jedan narod, jedan klub", rekao je Vujošević.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas je juče pozvao na sastanak u Beogradu predstavnike FIBA Evrope, regionalne saveze i predstavnike Jadranske lige kako bi se prevazišli problemi. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 12.06.2015
10:37

Jedan vodja...

avatar
Alexander Stonsky
Thursday, 11.06.2015
19:56

Iz dana u dan sve vise dokazuje da nikad ne treba da napusti klub, i da mi navijaci moramo da pomognemo i podrzimo nas klub,

avatar
rivarinho
Thursday, 11.06.2015
17:58

jedan narod i jeste jedan klub, samo sto doticni nije bas dovoljno obrazovan i inteligentan pa da to moze da razume...hegemonija (nesrpska) je znaci bila rec koja opisuje desavanje u sred Srbije, sprovodjena protiv srpskog naroda i srpske kosarke zadnjih 13-14 godina...srecom da je tome dosao kraj, Srbija je tamo gde joj je i mesto u kosarkaskom svetu, Srbijom duvaju neki drugi vetrovi mada mislim da se taj i takav parazitski organizam nece lako predati i prepustiti mehanizme koji i danas na neki nacin funkcionisu.

avatar
The Dude
Thursday, 11.06.2015
18:52

Pazi doktore nauka nisam te prepoznao, moze biti zbog tvog "strogog pravopisa".
Doticni je inteligentan i obrazovan za sve vas. To tebe najvise i boli.
Partizan sa njim ima vise titula nego vi sa svim trenrima od osnivanja.
Vise je uradio

avatar
Red forever
Thursday, 11.06.2015
17:42

I opet su mu drugi krivi. Pa kada je Crvena zvezda pričala da će doći do toga da ABA liga neće biti priznata, i da posledice mogu biti velike za našu košarku Dule je terao po svome i evo do čega je to dovelo. Prete nam izbacivanjem selekcija sa takmičenja a on samo priča o ABA ligi, i o šteti koju će pretrpeti njegov klub. Pa zar je Partizan jedini klub iz naše zemlje koji će trpeti sve to isto?? Mislim da je interes naše zemlje i reprezentacije iznad Duletovih demagogija u ovom slučaju. Formirati novu ligu i krenuti od nule, ravnopravni aršini za sve, pa neka pobedjuje najbolji.

avatar
Padinjak21
Thursday, 11.06.2015
16:09

Neka Lorber i Lisac odustanu od svojih 20% i eto ti ABA lige... Kakve veze ima zvezda sa time, kada je ona govorila da se napravi liga koju ce FIBA priznati??

avatar
Nikola_pg
Thursday, 11.06.2015
16:08

Kako je to sad on odjednom za Aba? OK. Igrajmo ligu, i??? Da nije Zvezda kriva sto FIBA prijeta. Ubice ga zavist.....

avatar
Thursday, 11.06.2015
15:55

ne mesajte KK Partizan i KK Crvena Zvezda sa Kalemegdana , pravi navijaci tih klubova znaju o cemu se radi i imaju isto misljenje ... problem su ovi bahati skorojevici koji su se odmrzli pre par godina i slepi ljudi koji ih slede , ali sreca pa su u manjini i nikog vise i ne zanimaju

avatar
Doktor ijopet
Thursday, 11.06.2015
15:35

Podrzava ABA ligu a u sebi Boga moli da se u EL ide preko KLS gde radi njegov gepek.

avatar
indija durot
Thursday, 11.06.2015
15:23

Pre ste samo vi igrali evroligu i domace prvenstvo i bili ste protiv aba lige pa se pitam sta se to kod vas promenilo u medjuvremenu?