Vučević ne može protiv "blizanaca", Krofordov preokret!

Autor: Boris Jovanović
utorak 27.01.2015.
09:03
Izvor: Sportske.net

Crnogorac se sjajno borio, ali dva "Grizlija" su previše. Veliki preokret na Pacifiku, Oklahoma lako protiv Minesote i bez Duranta. U Njujorku umesto košarke, snežna mećava...

Beta/AP Photo/Brandon Dill
Beta/AP Photo/Brandon Dill

Povezane vesti

Ni to što je lakše povređeni Durant presedeo utakmicu nije pomoglo Minesoti. Oklahoma je posle teškog meča u Klivlendu naplatila ceh Timbervulvsima.

Vestbruk se ispromašivao, ali u finišu kada se odlučivalo, ubacio je 11 poena pa je domaćin mirno priveo utakmicu kraju. Pomoć je Tander dobio od rezervista Moroua i Redžija Džeksona koji su iskombinovali 28 poena. Na drugoj strani Peković neubedljiv, 8 poena, 7 skokova, uz loš procenat šuta. Čitav tim je šutirao najslabije u sezoni, ispod 35%.

Raduljica na parketu svega 77 sekundi, bez učinka.


76ers Pelicans Basketball

Pelikansi su dobili četvrti put u nizu, ovo je bilo očekivano protiv Filadelfije. Entoni Dejvis je ubacio 32 poena, imao 10 skokova, dok je Tajrek Evans sakupio 12 asistencija, isto kao i prethodne večeri. Ovo je prvi put u poslednje četiri sezone da je Nju Orleans tri pobede iznad 50%.

Magic Grizzlies Basketball

Nikola Vučević je naravno zabeležio novi dabl-dabl, 18 poena i 12 skokova, ali njegov tim nije imao nadu protiv "Grizlija". Dominirao je Rendolf sa 24 poena, 10 skokova i 6 asistencija, Gasol je dodao 16, uz 10 skokova, "Blizanci" pod košem su bili previše za Medžik kome je ovo šesti poraz u nizu.

Celtics Jazz Basketball

Tajšon Prins je bio junak pobede Bostona protiv Jute. Zaboravljeni heroj Pistonsa iz prošle desenije je ubacio 19 poena, Seltiksi su na poluvremenu imali +24 posle sjajne druge četvrtine, a u tim trenucima pogodili su gotovo sve. Juta se vratila na -5 u nastavku, ali je pobeda otišla na Istok.

Gordon Hejvard je ubacio 26 poena protiv svog nekadašnjeg trenera Breda Stivensa, zajedno su igrali finale NCAA, "Buldozi" iz Batlera su poraženi tada od Djuka. Još malo "porodičnih" stvari, Džared Salindžer i Trej Burke koji su sinoć bili rivali su drugovi iz srednje škole. Odrasli su u Ohaju, a trener njihovog srednjoškolskog tima u Kolumbusu bio je otac Džareda Salindžera. Salindžer je ubacio 12 poena i imao 9 skokova, Burk bio efikasniji, 18 poena, ali je imao slabiji procenat šuta i na kraju pognute glave napustio teren.

Nuggets Clippers Basketball

Konačno, Klipersi su teškom mukom stigli do pobede protiv Denvera. Junak je bio Džamal Kroford koji je u poslednjoj četvrtini ubacio 19 od svoja 23 poena i inicirao preokret. Najbolji šesti čovek lige je imao dosta problema u poslednjim mečevima, loš procenat šuta, nije bio na svom nivou. A onda je eksplodirao kada je njegovom timu bilo najpotrebnije.

Klipsi su bili na -10 početkom poslednje četvrtine, a onda je počela serija Kroforda. Publika je poludela, Glen Dejvis je sa klupe bio vođa navijača.

Na drugoj strani Jusuf Nurkić deseti put starte ove sezone, 6 poena, 10 skokova, 3 blokade.

Utakmice u Njujorku su odložene zbog snežne oluje, trebalo je da Niksi ugoste Sakramento, Netsi Portland.

Rezultati:

Oklahoma - Minesota 92:84
Nju Orleans - Filadelfija 99:74
Memfis - Orlando 103:94
Juta - Boston 90:99
Klipersi - Denver 102:98

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke