Vučević i drugovi dobili triler u Tbilisiju!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 07.09.2016.
19:13
Izvor: Sportske.net

Košarkaška reprezentacija Crne Gore napravila je krupan korak ka plasmanu na Eurobasket 2017. godine pošto je večeras u Tbilisiju bila bolja od glavnog konkurenta za prvo mesto u Grupi F.

fiba.com/Khatia Jijeishvili
fiba.com/Khatia Jijeishvili

Povezane vesti

Veliki broj mečeva igra se i večeras u sklopu kvalifikacija za Eurobasket 2017. godine, a jedna od najinteresantnijih utakmica 3. kola odigrana je u Tbilisiju gde je Gruzija ugostila Crnu Goru.

Reprezentacija Crne Gore uspela je da slavi u triler završnici rezultatom 76:74 (19:25, 21:17, 22:12, 14:20) i time napravi krupan korak ka direktnom plasmanu na Evropsko prvenstvo koje će biti održano naredne godine u četiri države.

Obe selekcije ušle su u večerašnji meč u prestonici Gruzije nakon pobeda nad Albanijom i Slovačkom zbog čega je ulog bio ogroman, posebno za domaću reprezentaciju koja tek treba da gostuje u Podgorici.

Reprezentacija Gruzije bila je predvođena sjajnim Zazom Pačulijom koji je ubacio 22 poena i ostvario 9 skokova, a pratio ga je Tornike Šengelija sa 13 poena i 9 skokova.

Prva zvezda reprezentacije Crne Gore ostvarila je "dabl-dabl" učinak u Tbilisiju. Nikola Vučević je postigao 17 poena i ostvario 11 skokova, a bitnu ulogu odigrao je u napadu koji je Crnoj Gori doneo pobedu.

Crnogorci su do poena za pobedu stigli posle šuta Dereka Nidhema i skoka koji je Nikola Vučević ostvario nakon kontakta u reketu koji je komotno mogao da bude okarakterisan i kao prekršaj u napadu. Usledio je Vučevićev šut i promašaj a u junaka je izrastao Nemanja Đurišić koji biva najviši u skoku i ubacuje loptu u obruč.

Gruzija je imala šansu da u poslednjih pet sekundi organizuje napad za izjednačenje ili pobedu ali u tome nije uspela pa je Crna Gora ostvarila treću uzastopnu pobedu u Grupi F.

Narednu utakmicu Crna Gora igra 10. oktobra protiv Slovačke u gostima, dok Gruzini pored novih pobeda nad Albanijom i Slovačkom moraju da ostavre i trijumf nad "Sokolovima" u Podgorici ukoliko žele da zauzmu prvo mesto u grupi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
S-I-M-K-E_
Wednesday, 07.09.2016
20:20

Bravo Vucko,ubjedljivo najkonstantniji igrac sa Balkana u NBA.

avatar
Realan tip
Wednesday, 07.09.2016
21:27
avatar
disqus_MhCC5KpjWU
Thursday, 08.09.2016
19:00

Наведи ко је с наших простора бољи по статистици од њега у НБА?