VTB - Zenit posle preokreta do 2:0 protiv Himkija, dabl-dabl Markovića

Autor: Nikola Miloradović
subota 27.05.2017.
18:18
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Zenita iz Sankt Petersburga su došli i do drugog trijumfa na svom terenu.

screenshot - Youtube.com
screenshot - Youtube.com

Povezane vesti

Ekipa Vasilija Karaševa savladala je Himki i po drugi put, ovoga puta su to daleko teže uradili, te su na kraju slavili sa 92-89.

Himki je daleko bolje ušao u utakmicu, dobili su prvi kvartal sa 10 poena razlike i najavili da bi mogli da dođu do brejka.

Zenit nije puno promenio do poluvremena, zaigrali su bolje u drugoj deonici, ali su uspeli samo da spuste razliku na devet poena.

Ipak, nakon pauze Zenit je nastavio sa dobrom igrom, dobijaju treću deonicu sa 25-19 i u poslednjih 10 minuta ulaze sa svega tri poena minusa.

U odlučujućem kvartalu je bilo veoma neizvesno, ekipe su se smenjivale u prednosti, a onda je Zenit došao do 86-84 i ispostavilo se da je to bio ključni trenutak, kako su do kraja košarkaši iz Sankt Petersburga uspeli da ostanu u vođstvu.

Upisali su drugi trijumf na svom parketu, te im sada nedostaje jedna pobeda za plasman u veliko finale.

Još jedna odlična partija Stefana Markovića, koji je upisao dabl-dabl sa 11 poena i 10 asistencija. Najefikasniji u Zenitu Rajan Tulson sa 24 poena, tri manje je dodao Sergej Karašev.

Dvocifreni su bili i Janis Tima sa 13, kao i Valijev sa 10 postignutih poena.

U redovima ekipe Duška Ivanovića istakao se ponovo Šved sa 23 poena i 12 asistencija, odličan i Marko Todorović sa 22 poena, a dvocifren je bio i Erl Rouland sa 14 postignutih poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke