VTB - Teo rešetao, "Armejci" na korak od finala

Autor: Boban Filipović
nedelja 28.05.2017.
18:40
Izvor: Sportske.net

I u drugom meču pred svojom publikom moskovski CSKA je bio bolji od Lokomotive Kubanj iz Krasnodara. Odlična partija Miloša Teodosića.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Aktuelni šampion VTB lige je poveo sa 2:0 u polufinalnoj seriji, pošto je danas savladao tim Saše Obradovića sa 84:71 (20:15, 18:21, 25:21, 21:14).

Lokosi su poveli trojkom Meta Dženinga u prvom napadu, ali CSKA kreće veoma angažovano, preuzima konce igre u svoje ruke u na dva i po minuta pre kraja prve četvrtine trojkom Teodosića stiže do dvocifrene prednosti (20:9).

Ipak, gosti se nisu predavali, mini serijom 6:0 uspevaju da upristoje minus pred kraj prvog dela igre, a pred kraj drugog kvaratala serijom 10:0 uspevaju da preokrenu rezultat u svoju korist (33:34). Međutim, Teodosić i Džekson imaju odgovor, pa 'Armejci' na velik odmor odlaze sa dva poena prednosti (38:36).

I u trećoj četvrtini puleni Saše Obradovića uspešno parijraju favoritu, polovinom ovog perioda su uspei još jednom da povedu (48:49), ali to je im je bilo poslednje vođstvo na utakmici. Strpljivom igrom CSKA stiče šest poena viška pred start poslednjeg perioda u kom njivov kvalitet dolazi do izražaja i bez većih problema privode posao kraju.

Miloš Teodosić
je bio najefikansiji kod 'Armejaca' sa 20 poena (2/3 za dva, 4/6 za tri, 4/4 penali). Imao je kapiten reprezentacije Srbije dva skoka, po jednu asistenciju i krađu,  igrao je nešto više od 25 minuta.

Dvocifreni u pobedničkom sastavu bili su još Nando De Kolo (16 pts), Nikita Kurbanov (13 pts), Aron Džekson (11 pts) i Kajl Hajns (11 pts).

U Obradovićevbom timu najraspoložniji za igru bio je Rajan Brokhof, koji je ubacio pet trojki i meč završio sa 24 poena, Kolins je bio vrlo dobar sa 16 poena i 8 skokova, kao i Met Džening koji je imao 10 poena i 7 asistencija.


Serija se sada seli u Krasnodar, a CSKA će prvu meč loptu imati za tri dana. U drugom polufinalu Zenit vodi protiv Himkija takođe sa 2:0 u pobedama.










Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke