VTB - Šved MVP, Teo ni u najboljoj petorci

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 30.05.2017.
21:39
Izvor: Sportske.net

Plejmejker Himkija Aleksej Šved imenovan je za najkorisnijeg igrača (MVP) regionalne VTB lige. Na Miloša Teodosića su očito "zaboravili" pošto ga nema ni u idealnom timu.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Prvotimac Himkija Aleksej Šved proglašen je u utorak za najboljeg igrača ligaškog dela regionalnog šampionata u sezoni 2016/17.

Nagradu dodeljuje VTB liga u saradnji sa agencijom "TASS", a trofej Alekseju Švedu uručila je generalna direktorka takmičenja Ilona Korstin.

Svečana ceremonija obavljena je pred početak treće utakmice polufinalne serije između Himkija i Zenita koju je klub iz Podmoskovlja dobio rezultatom 97:73, a Aleksej Šved je bio najbolji na parketu sa 22 poena.

Statistika kaže da je najbolji pojedinac regularnog dela VTB lige bio košarkaš Avtodora iz Saratova Nikolas Minerat sa prosekom od 20.59 indeskiranih poena.

Aleksej Šved je bio drugi najkorisniji igrač ligaškog dela prvenstva, a proseku je beležio 22.2 poena, 5.3 asistencije i 3.9 skoka po utakmici.

Dva puta je Aleksej Šved bivao imenovan za najkorisnijeg igrača meseca (novembar i februar), a nema spora da je sa pomenutim učinkom dao nemerljiv doprinos rezultatima koje je beležio Himki.

Danas je imenovana i najbolja petorka lige koju uz Alekseja Šveda (Himki) još čine Frank Enlegar (Jenisej), Nikolas Minerat (Avtodor), Sergej Karašev (Zenit) i Nando de Kolo (CSKA Moskva).

Naš Miloš Teodosić ovoga puta nije zavredio nijedno priznanje ali to ne treba da čudi jer u VTB ligi srpski internacionalac igra tek toliko da pomogne svom timu kada se igraju važni mečevi.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MladoKolonac
Wednesday, 31.05.2017
02:41

Стефан Марковић jе МВП!

avatar
vlada ns
Tuesday, 30.05.2017
22:28

Moraju da opravdaju najskuplje placenog kosarkasa u evropi... Mvp po zaradi... Ni kriv ni duzan je placen kao da igra u nba...